Sztárok

Ma indul a SZIN: Majka, Clean Bandit és a többiek zárják a nyarat

Mediterrán hangulat, fergeteges koncertek, 12 zenei helyszín, több mint 200 produkció, nemzetközi sztárok, diákbarát árak, azaz egy felejthetetlen nyárzáró vár a SZIN-en augusztus 28-tól 31-ig. Irány a Tisza-part!

A Szegedi Ifjúsági Napok, a SZIN az ország legnagyobb múlttal rendelkező fesztiválja – öregebb, mint Woodstock – és több ezer fiatal hagyományos nyárzáró bulija. A fesztivál a diákbarát árak mellett pedig minden évben igazi magyar és nemzetközi sztárparádét vonultat fel, ami ezúttal sem lesz másként. Majka, a Follow The Flow, a Clean Bandit csak három példa a fellépők közül. 

A hétvége beindításáért a spanyol származású Alvaro Soler felel majd, aki latinos hangulatú tánczenéivel csábít majd mindenkit a „táncparkettre”. A latinos ritmusok előtt Rúzsa Magdi lép fel, a legnagyobb hősökről pedig a szegedi illetőségű Honeybeast dalol majd.

Az egyik legismertebb a brit Clean Bandit, ők tavaly új lemezzel rukkoltak elő. A zenekar folyamatosan feszegeti a modern pop határait az elektronikus, dancehall, klasszikus, R&B és pop műfajok változatos keverékével, de ezt majd a SZIN-en meghallgathatjuk. A Clean Bandit a Borsodi Nagyszínpadon az új, What is love? című albumával érkezik csütörtökön az Újszegedi Partfürdőbe, de itt lesz a SZIN-kedvenc formáció, a Dubioza Kolektiv is, míg a hazai vonalat a Punnany Massif és a Margaret Island erősíti majd.

A fesztivál ideje alatt tucatnyi zenei helyszínen válogathatunk a pop, rock, rap, világzene és elektronikus műfajok között, így biztos, hogy mindenki megtalálja a kedvenc bulizenéjét.

A fergeteges hangulatú nyitóestéről a világ legjobb DJ-i között számon tartott, a DJ Mag Top 10-ben évek óta stabil helyen álló Afrojack gondoskodik majd Majkával, a Follow The Flow-val, a Brainsszel és Horváth Tamással egyetemben, de itt lesz az új lemezén munkálkodó Elefánt és a Hősök is.

A SZIN – és egyben a nyár – záróestéjén a Halott Pénz slágereire élhetjük át újra a vakáció legjobb pillanatait, majd a Tomorrowlanden és az Ulra Music Festivalon is felejthetetlen partit prezentáló Salvatore Ganacci veszi át a terepet, akinek Horse című számát már 10 milliónál is többen nézték meg a legnagyobb videomegosztón.

Persze az esti koncerteken és bulin túl is van élet a SZIN-en. Medencés partik, karaokebár és egy 35 méter magas óriáskerék is várja a SZIN-ezőket, de napközben érdemes lesz elmerülni a Civilfalu kínálatában is, ahol különféle játékok, interaktív és ismeretterjesztő programok várnak mindenkit.

A fesztiválozók idén azt is bebizonyíthatják, hogy nemcsak ők buliznak a legjobban, de nekik van a legnagyobb szívük is. A SZIN és a Karitáció Alapítvány ugyanis az ország legnagyobb „piros orr flashmobját” szervezik pénteken, a Borsodi Nagyszínpad elé, mellyel a Szegedi Gyermekklinika eszközvásárlását támogatják. A jótékonysági akció célja, hogy 1 millió forintot gyűjtsenek össze a gyermekklinika részére úgy, hogy a jótékony fesztiválozók egy-egy 400 forintos piros orr vásárlásával járulnak hozzá az akcióhoz.

Diákbarát árakkal készültek a szervezők az augusztus 31-ig tartó SZIN fesztiválra

Ma indul a Szegedi Ifjúsági Napok. A SZIN programja idén is színes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top