Sztárok

A Dunába zuhant és meghalt az ismert rapper

A helyszínre érkező mentők már nem tudtak segíteni rajta.

Hétfőn szenvedett halálos balesetet a Gru művésznéven ismert szerb rapper, Dalibor Andonov – írja a Szabad Magyar Szó. Szerb sajtóértesülések szerint a 47 éves zenész egy siklóernyőzést követően – eddig ismeretlen körülmények között – a Dunába esett.

Bár a barátai egy csónakkal a segítségére siettek, és kihúzták a vízből, mire az egyből értesített mentők a helyszínre értek, már csak a halál beálltát tudták megállapítani. 

Andonov 1994-ben készítette első demófelvételeit, igazán ismertté azonban csak 1996-ban vált, a szerb hip-hop első hullámával. Szólóelőadóként öt albumot adott ki, ezek közül négy aranylemez lett szülőhazájában, slágereinek köszönhetően pedig egy sor további szakmai elismerést gyűjtött be a szerb sajtótól. 

2003-as Beograd című albumát követően visszavonult a zenéléstől, és producerként kezdett dolgozni, de szinkronszínész is volt, illetve feltűnt a szerb Big Brother versenyzőjeként is. Idén ő a második jelentős rapper, aki idő előtt távozik az élők sorából: tavasszal a Grammy-díjra jelölt Nipsey Hussle-t lőtték agyon az Egyesült Államokban.

Képünk illusztráció (Fotó: iStockphoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top