Sztárok

Nehéz gyerekkoráról vallott Emilio

Emiliónak nem volt könnyű a gyerekkora, s bár kezdetben a küzdősportban látta a kitörési lehetőséget, a bokszkesztyűt végül dobfelszerelésre cserélte édesanyjának köszönhetően.

Szinte nem telik úgy el nap az Emilio-famíliánál, hogy a zene ne lenne a család életének része. Tina és Emilio úgy döntöttek, még jobban beleássák magukat a zene és a hangszerek történetébe. Így először hegedűkészítő ismerősükhöz látogattak el. „A családban több hangszerkészítő is van. Mindig csodálattal néztem, ahogy dolgoznak, ahogy a kész hegedűk is elvarázsolnak. Bár zenei antitalentum vagyok, lenyűgöz a kézzel készített hangszerek szépsége” – áradozott a Drága családom című műsorban Tina, aki férjével a dobmúzeumba is ellátogatott.

Emilio elérzékenyült a dobfelszerelést látva (Fotó: Sláger TV)

Emilio rajong ezért a hangszerért, maga is naponta játszik rajta. Arra azonban senki sem számított, hogy mennyire elérzékenyül majd a zenész, mikor szembetalálja magát egy olyan márkájú dobfelszereléssel, melyen anno ő tanult játszani. „A gyerekkoromat idézi ez a dob, ugyanilyenem volt. Édesanyám vette, rengeteget tett érte, hogy lehessen egy ilyen gyöngyház mintázatú felszerelésem” – érzékenyült el Emilio, akinek könnyek szöktek a szemébe, mikor egykori mentora, Bányay Lajos dobfelszerelését pillantotta meg.

Emilio édesanyja sokat dolgozott, hogy a fia zenélni tudjon (Fotó: Sláger TV)

„Gyerekként küzdősportoltam. Aztán elkezdtem nézni Erskine és Steve Gadd oktatókazettáit, miattuk mondtam azt, hogy leteszem a bokszkesztyűt, és dobos leszek. Majd jött Bányay Lajos, a dobolás mindentudója. Ő olyan volt számomra, mint a nagyapám. Azt mondta, hogy őstehetség vagyok. Viszont olyan szegények voltunk, hogy nem tudtuk volna kifizetni a zenetanítás árát. Ő azonban felajánlotta, hogy ingyen tanít. Szinte mindennap jártam hozzá tanulni. Nekem ő a mindent jelenti. Összeszorult a szívem, amikor megláttam a fotóját és a dobfelszerelését a múzeumban” – mondta könnyes szemmel a 21:00-tól látható Drága családomban Emilio.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top