Sztárok

Hosszú Katinka hallgat a testére

Gőzerővel készül Hosszú Katinka a tokiói olimpiára, napi hét órát dolgozik együtt az edzőjével, aki most mesélt a felkészülésről.

Hosszú Katinka edzője az InfoRádiónak beszélt arról, hogy miket tartanak szem előtt a közös munka során. A felkészüléssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy rugalmas, hallgatnak a háromszoros olimpiai bajnok testének jelzéseire, és az úszónő felmutathatja a sárga lapot az edzőjének, ha soknak érzi.

A felkészülés során továbbra is a 200 és a 400 vegyesre fókuszál a csapat, emellett a 200 hát van még erősen a pakliban – mondta Petrov Árpád. Az úszóklasszisnak naponta két szárazföldi és két vízi edzése van, ehhez még jön regenerációként masszőr vagy egy orvosi tanácsadás. Összesen hét órát dolgoznak együtt naponta edzőjével.

Hosszú Katinka a női 200 méteres hátúszás előfutamában a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 26-án  (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Petrov Árpád elárulta, hogy Katinkának azt szokta tanácsolni, hogy merjen pihenni, mert nem szabad megijedni attól, ha annyira elfárad az egyik este, hogy mondjuk egy reggeli edzést ki kell hagynia emiatt.

„A testre hallgatni kell. A regenerációhoz persze hozzátartozik az étkezés, az ivás, az alvás, ebben minden segítséget megkapunk a külső szakemberektől. A legfontosabb továbbra is, amellett, hogy az edzésinger minél nagyobb legyen, a regeneráció: megpihenni, és a lehető legjobb módszerekkel.”

A tokiói olimpiáig 10 hónap van hátra, addig kiszámítható a nemzetközi versenyprogram, egyszerűen meg tudja határozni a csapat a csúcspontokat a felkészülésben és a terhelést rugalmasan alakítják ki.

„Nem gondolom, hogy nagy védelemre van szüksége, óriási tapasztalattal rendelkező versenyző, aki hallgat a testére, tudja, hogy mikor mire van szüksége, hogy mikor kell keményen dolgoznia, mikor kell kiengednie. Remek alany” – mondta az edző Katinkáról.

(via)

Kiemelt kép: Facebook / Hosszú Katinka

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top