Sztárok

Shane Tusup visszaköltözhet Magyarországra

Szilágyi Liliána új edzője egy magyar úszóklub alapítását tervezi.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Bujdosó Zsombor és Földházi Dávid után már Szilágyi Liliánát is Shane Tusup edzi. Nagy kérdés, hogy Hosszú Katinka volt férje és edzője visszakerülhet-e a központilag támogatott magyar edzők közé.

A Blikk azt írja, hogy az állam jelenleg nem fizeti a felkészülést, így az úszók vaskos összeget utalnak át Shane Tusupnak, hogy vele edzhessenek. Egyedül az olasz Ilaria Cusinato felkészítését támogatja az olasz szövetség.

A magyar kiemelt edzői programba bekerülni bonyolult folyamat, ráadásul idén szigorodott a szabályzat: csak az Európa-bajnoki aranyérmesek trénerei kerülhetnek ebbe a körbe. Vagyis jelen állás szerint az Eb-ezüstérmes Szilágyi Liliána után nem járhat támogatás Tusupnak.

Az viszont könnyen elképzelhető, hogy Tusup már a magyarországi visszatérését és egy új úszóklub alapítását tervezgeti. Az új egyesület tagfelvételi kérelmét a Magyar Úszó Szövetségnek kötelező elfogadnia, de ez semmilyen támogatást nem jelent, még az uszodabérlést is önállóan kell állni.

A Bors úgy tudja, Shane Tusup minden követ megmozgat, hogy vízfelületet találjon Budapesten. Szilágyi Liliána klubjával, a Ferencvárossal is fölvette a kapcsolatot, hogy alkalmazzák edzőként, a tárgyalások azonban megrekedtek.

(Kiemelt kép: Instagram/Shane Tusup)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top