Sztárok

Friss fejlemény Kenderesi Tamás zaklatási ügyében

Nyolcvan nappal a történtek után sem hívhatják fegyelmi bizottság elé a pécsi válogatott úszót.

A Magyar Úszó Szövetség szeretné minél előbb lezárni Kenderesi Tamás dél-koreai ügyét, amely immár nyolc hónapja húzódik. Ezt viszont akadályozza, hogy az illetékes dél-koreai bíróság végzése, amelyet elektronikus formában juttattak el a szövetséghez, nem tekinthető hivatalosnak, így a fegyelmi bizottság nem tárgyalhatta a válogatott úszó ügyét – mondta az SzPress Hírszolgálatnak dr. Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.

 „Hazánk szöuli konzulátusának közbenjárásával ugyan eljutott hozzánk az illetékes dél-koreai bíróság végzése, de azon kívül, hogy a régóta várt dokumentum az ott használatos nyelvi írásmód szerint fogalmazódott, ráadásul e-mailben érkezett, amit így hivatalosnak semmiképpen sem lehet tekinteni” – foglalta össze az ügy jelenlegi állását dr. Wladár Sándor.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium illetékesei már jelezték Szöulnak, hogy a végzés ebben a formában nem tekinthető hivatalos dokumentumnak, mert azt pecséttel ellátva, a nemzetközi jog előírásai szerint hitelesítve, nyomtatott formában, ajánlott levélben kell postázniuk a sportolónak, illetve lehetőség szerint a Magyar Úszó Szövetségnek.

Az SzPress Hírszolgálat értesülései szerint az e-mail-üzenet lefordítására egy megfelelő minősítéssel rendelkező hazai fordítóiroda már megbízást kapott.

„Meg kell jegyeznem, hogy idestova több mint két hónap, egészen pontosan 80 nap telt el azóta, hogy Kenderesi Tamás bajba került Dél-Koreában, és az ott megrendezett vizes világbajnokságról csak napokkal a versenyzőtársai után térhetett haza Magyarországra – tette hozzá a szövetség vezetője.

(via)

Kiemelt kép: MTI / Kovács Tamás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top