Sztárok

Bánsági Ildikó 72 évesen is beragyogja a nézőteret

Hihetetlen, de a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő ma ünnepli a 72. születésnapját.

Egy klasszikus orosz prózaíró sem írhatott volna regényesebb történetet Bánsági Ildikó anyukája, Natasa gyönyörű életmeséjénél. 

„Édesanyám szerelmes lett apámba. Hadifogolytáborban találkoztak. Ő ápolónő volt, apukám hadifogoly. Rácson át ismerkedtek meg. Olykor lopva találkoztak, és egy macska farkára kötött cetlin leveleztek. Aztán vége lett a háborúnak, megszűnt a tábor, a magyar katonák megindultak hazafelé, ők meg ott álltak a szögesdrótnál tanácstalanul. Mi legyen? Apám azt hebegte, hogy jöjjön utána! Hevenyészve elhadarta a címet. Magyarország–Budapest–Rákoscsaba–Újtelep–Kisvárdai utca 42., és már indultak is” – mesélte korábban Bánsági Ildikó, aki szülei kalandos megismerkedése után csodálatos gyerekkort tudhatott magáénak. 

Bánsági Ildikó szüleinek szerelméről akár könyv is íródhatott volna (Fotó: Nők Lapja)

A színésznő korábban arról is beszélt, hogy nagyon félt, édesanyja mit szól majd színészi törekvéseihez. Natasa néni azonban majd kiugrott a bőréből a hír hallatán, hiszen mint kiderült, korábban ő is erre vágyott, de az anyja megtiltotta neki. Amikor kiderült, hogy Ildikó ezt a pályát választotta, az volt az első dolga, hogy írt Oroszországba, és elújságolta.

Innentől szinte megállíthatatlan volt Bánsági Ildikó karrierje. A nagyközönség többek között a Szabadság, szerelem, a Roncsfilm és a Mephisto című filmekben csodálhatta meg kivételes játékát. Másfél évvel ezelőtt a TV2 heti sorozatában, a Korhatáros szerelemben is feltűnt, a nézők pedig imádták a színésznő lazaságát, külsejét. 

Férfiak százai udvarolnak neki, ő mégis független – bár vágyik a szerelemre. Pár éve beszélt tönkrement házasságáról, amit a mai napig kudarcként él meg. „Azt hittem, hogy az új életem új életformát hoz magával. Újra társasági életet élek, és eljárok ide-oda. Előtérbe került a 25 éves életem, amikor önálló lakásom volt. Több az indiai bútorom, mert azokat nagyon szeretem. Van erőm ahhoz, hogy felfedezzek új dolgokat” – mesélte pár évvel ezelőtt Szily Nóra műsorában. 

Igaz, az idő vasfogával nehezen birkózik meg, súlyos százezreket költ plasztikára, de ezt büszkén vállalja is. Szerintünk viszont a 72 éves Bánsági Ildikó nagyon jó formában van, felesleges ilyenekre költenie, és ezt be is bizonyítjuk pár fotóval. 

Megnézem
Összes kép (4)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top