Már javában zajlik a Séfek séfe második évada, a gasztro-tehetségkutató zsűritagja, Krausz Gábor bevallotta, nagyon nehéz elvonatkoztatnia szakmai szempontoktól, ha valaki más főztjét eszi. Akarva-akaratlanul még akkor is elemzi az elé rakott tányért, amikor vasárnap ebédel valahol a családdal.
„Ha idegen helyen eszem, nem tudom megállni, hogy ne szakmailag egyek” – árulta el a Színes RTV-nek adott interjúban a nemrégen megnősült séf, akit legjobban a műanyag ízek, a különböző ételporok, ételízesítők, kész pácok és konzervek használata bosszant.
Krausz Gábor őszintén beszélt arról arról is, mi az, amivel le lehet venni a lábáról. „Odavagyok a házias ízekért. (…) Nagyra értékelem a klasszikus ízeket, de persze az is nagyon jó, ha valaki annyira kreatív, hogy amikor ránézek az általa készített fogásra, az villan be: úristen, ez miért nem nekem jutott eszembe!“.