Sztárok

Nem akarták hazaengedni Észtországból Kerényi Miklós Gábort

KERO lassan többet tartózkodik külföldön, mint itthon, hiszen munkája határokon átívelő. Legutóbb az észt közönség percekig tartó vastapssal köszönte meg rendezését, majd Eszékre vezetett a rendező útja.

Hetente több száz kilométert ingázik Kerényi Miklós Gábor, akit az utóbbi időben külföldre szólít a munkája. „A hétvégét Észtországban, egész pontosan Tallinnban töltöttem. Itt vendégszerepelt a szentpétervári musicalrendezésem, Cole Porter Kán-kán című darabja. Fantasztikus érzés volt, ahogy megtelt az 1400 fős nézőtér, amely folyamatos nevetésektől és vastapstól volt hangos. Elképesztő volt, hogy a higgadt vérmérsékletéről ismert észt közönség az előadás végén közel tízperces vastapssal jutalmazta meg a teljes alkotógárdát. A sikerhez több magyar kollégám munkája is hozzájárult, úgy mint Rákay Tamás díszlete, Gyarmathy Ágnes jelmezei és Barta Viktória koreográfiája. Alig akartak minket leengedni a színpadról” – árulta el a rendező, akinek útja csak egy rövid időre vezetett Magyarországra

Jelenleg ugyanis Eszék az ideiglenes otthona Kerényi Miklós Gábornak. „Eszéken a Csárdáskirálynő rendezésén dolgozom. Lelkes, lendületes színészgárdával, erőteljes koreográfiával állítjuk színpadra ezt a darabot, amelyből a humor sem hiányzik. Ismét bebizonyosodott számomra, hogy a kultúra az emberek közötti megértés, az országok közötti hídépítés egyik legjobb eszköze” – tette hozzá a rendező, aki mindeközben itthon a december 12–13-án, az Átriumban bemutatásra kerülő Gyilkos Ballada premierjén is dolgozik. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top