Sztárok

Máris szétesett Tusup úszócsapata, romba dőltek az amerikai edző tervei

Egymás után hagyják ott a sportolók az amerikai trénert.

Úgy tűnik, befuccsolt Shane Tusup nagy terve. Az amerikai tréner immár nem dolgozik együtt Földházi Dáviddal és Ilaria Cusinatóval – tudta meg a Blikk.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Augusztusban azzal a céllal kezdte a közös munkát Cusinatóval, hogy a 2020-as olimpián együtt legyőzzék a háromszoros ötkarikás aranyérmes Hosszú Katinkát. Projektjükhöz csatlakozott Bujdosó Zsombor, majd később Szilágyi Liliána és Földházi Dávid is. Úgy tűnt, beindul a Tusup-akadémia, de hetek alatt szétesni látszik minden. Az SzPress hírszolgálat számolt be róla, hogy Földházi hozzáállásával elégedetlen volt a tréner, ezért kitette őt a csapatából. „Ismét bebizonyosodott, hogy a már korábban is az amerikaival dolgozó úszónak továbbra is kirívó a viselkedése, ráadásul az edzésekhez sem úgy áll hozzá, ahogy kellene” – mondta a hírszolgálatnak egy informátor.

A Blikk úgy értesült, Cusitano maga határozott úgy, hogy otthagyja Tusupot, és visszatér korábbi klubjához. Ezzel gyakorlatilag romba döntötte az amerikai terveit, ő volt ugyanis az olimpiára készülő csapat alapja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top