Sztárok

Budapesten dedikálja új könyvét Pablo Escobar özvegye

A mennyet és a poklot is megélte házasságuk alatt Pablo Escobar felesége, Victoria Eugenia Henao, aki hosszú hallgatás után szólalt meg először: könyvet írt a férje mellett töltött évekről.

A világ leghírhedtebb és legkegyetlenebb drogbárójának asszonya 25 év hallgatás után törte meg a csendet, és írta meg életének történetét. Az önéletrajzi kötet, amely a Mrs. Escobar – Életem Pablóval címet kapta, decemberben Magyarországon is a boltok polcaira kerül, szerzője pedig a megjelenéssel párhuzamosan hazánkba látogat. Pablo Escobarral közös életéről vall a világtörténelem leghírhedtebb és legellentmondásosabb drogbárójának felesége. Az asszony huszonöt évnyi hallgatás után először enged betekintést abba az életbe, amelyet Escobar oldalán élt.

Victoria Eugenia Henao, azaz Tata 15 évesen lett az akkor 26 esztendős drogbáró felesége, több mint másfél évtizedes házasságuk során megjárta a mennyet és a poklot egyaránt. Tata évekig élvezhette a világ egyik leggazdagabb asszonyának az életét, az ezzel járó luxussal együtt. Mindvégig képezte magát, többek közt a művészetek terén. Műgyűjtőként sok más nagy művész mellett Picasso-, Dali- és Botero-festmények, és Rodin-szobrok tulajdonosává is vált.

Ennek az életnek vetett véget a  Pablo Escobar által indított háború a kolumbiai állam és később a rivális Cali kartell ellen. A fiatal, kétgyermekes édesanya számára ez egy kilencéves, bujkálásokkal, életveszélyes helyzetekkel teli időszak kezdetét jelentette. Ebben a háborúban elvesztette egyik testvérét, számos rokonát, a gyermekei tanítóit, kislánya dadáját, kisfia legjobb barátját, sok más áldozat mellett. Pablo Escobar halála után, még mindig csak harminchárom évesen, életét kockáztatva kellett elutaznia a férje elleni háború győzteseihez, a Cali drogkartell vezetőihez, hogy alkut kössön, a saját és gyermekei életéért. Az alku részeként át kellett adnia minden vagyonát, nevet kellett változtatnia , és örökre el kellett költöznie szülőhazájából, Kolumbiából. Végül Buenos Airesben talált menedéket gyermekeivel együtt. Ezeket az éveket mutatja be könyvében, amelyben leplezetlen őszinteséggel vall férjéről és saját érzéseiről egyaránt.

A Mrs. Escobar című önéletrajzi könyv nemcsak Pablo Escobart mutatja be úgy, ahogyan még senki sem, de egyben egy különleges női sorsot is az olvasók elé tár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top