Sztárok

Halála után is segíti a rászorulókat Andy Vajna

A néhai filmmogul jótékonykodását fiatal özvegye, Vajna Tímea folytatja.

Mint arról beszámoltunk, világhírű remekművek voltak Andy Vajna birtokában, özvegye most aukcióra ajánlotta fel az értékes relikviákat. A Blikk úgy tudja, több mint 50 millió forint gyűlhet össze Andy Vajna hagyatékának decemberi árverésén, és a mesés összegből a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja is részesül.

Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Vajna megvette a Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt című képéhez készült tanulmányt, az aukción ez is kalapács alá kerül. Nagyházi Lilla, a Nagyházi Galéria és Aukciósház társtulajdonosa elmondta, ennek a kis méretű festménynek a becsült értéke 30 millió forint fölött van.

A december 7-i árverésen Kovács Margit-szobrok is új gazdára találnak, de az eredeti Rambo-késekért is bizonyosan milliókat fizet majd a nyertes licitáló. A legendás hollywoodi producer luxuskocsija is új gazdára talál: az extrákkal felszerelt Bentley Continental GTC kabrió egy gyűjtő számára több milliót is megérhet.

Vajna Tímea az aukció alatt is Amerikában lesz, a karácsonyi ünnepeket és a szilvesztert is a tengerentúlon tölti. Elmondása szerint képtelen lenne arra, hogy elmenjen az árverésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top