Sztárok

Három éve kapott agyvérzést, most hazamehet a kórházból Lerch István

Csaknem három éve kapott agyvérzést Lerch István, akinél az is kétséges volt, életben marad-e.

Lerch István állapota az elmúlt hónapokban javult, így az Erkel Ferenc-díjas zenész újra talpra állt és képes járni – írja a Blikk.

„István két életmentő és egy koponyakorrekciós műtéten esett át. Hónapokig az is kétséges volt, hogy életben marad-e, és sokáig csak bénultan feküdt, szondával etették. A Budakeszi Rehabilitációs Intézetben kitűnő szakemberek stabil szintre hozták, de felkészítettek arra, hogy talán sohasem lesz képes önálló életet élni…” – mesélte Lerch Ferenc párja, Enikő, aki arról is szót ejtett, végül, milyen terápia segített.

Fotó: smagpix

„Mátészalkán is dolgozik két ARNI-tréner, ezért vittem a helyi kórházba Istvánt, hálás vagyok, amiért lehetővé tették ezt az új terápiát. Fél évig egy panzióban laktam, és minden napot vele töltöttem… Nyolc kilót hízott izomra, majd néhány hete megtette az első lépést is… Hosszú volt ez a három év, de mindig az volt a cél, hogy önállóan mozogva térjen haza, ne kelljen másoknak kiszolgáltatva élnie” – mondta Enikő, aki utolsó karácsonyukat tölti párjával a kórházban.

(Nyitó kép: smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top