nlc.hu
Sztárok

Friss hírek Lerch István állapotáról

Lerch István 6 és fél éve küzd az egészségéért, megszólalt az állapotáról a felesége

Párja a nap 24 órájában a 70 éves zeneszerző mellett van.

Lerch István egészsége 2017-ben rendült meg. A 70 éves zeneszerző, énekes két agyvérzésen, két életmentő műtéten és 38 hónap kórházi kezelésen van túl. A beszéde és a mozgása azóta sem jött rendbe, a tudata viszont tiszta. Felesége, Enikő – aki a nap 24 órájában mellette van – az ATV Heti Napló című műsorában beszélt Lerch István állapotáról.

Lerch István 2013-ban az ATV Start című műsorában

Lerch István 2013-ban az ATV Start című műsorában – Forrás: ATV /  YouTube – videó

Reméltem, hogy mostanra egy kicsit előbbre tartunk, de az azért nagy öröm, hogy István állapota folyamatosan javul, már megvan a humor” – árulta el Enikő, aki azt is bevallotta, hogy a közös emlékek, utazások, koncertek szebbé teszik számukra a jelent. Arról is beszélt, hogy a férje – aki amúgy az elmúlt évtizedekben szinte mindenkivel játszott, és sokaknak írt is dalt – sokat szokott énekelni, a dalszövegekre pedig kiválóan emlékszik. 

A telefonos interjúban azt is megemlítette, hogy egy ideje már alig látogatják a férjét a hajdani barátok és zenésztársak. A kivételek egyike Horváth Charlie, aki rendszeresen felkeresi Lercht. Ő egyébként egy nagykoncertet tervez, amelynek a teljes bevétele Lerch Istváné lesz. Enikő pár hónapja beszélt arról, hogy nagyon rossz anyagi körülmények között élnek, alig kapnak segítséget. Összesen 120 ezer forintból kellene megélniük: “A munkássága után kiutalt jogdíj segít bennünket, mert István nyugdíja 60 ezer forint, az én ápolói díjam 30 ezer és ehhez jön még újabb 30 ezer forintnyi támogatás. (…) Ebből kellene fizetnünk ételt, immár brutális rezsit, orvost és gyógytornászt“. Akkor azt is bevallotta, hogy csupán a férjéért él: “Összetartozunk jóban-rosszban. Nekem valóban csak róla szól az életem, már nem érdekel a »kinti világ«, a mi életterünk az otthonunk. Ezt elfogadtam, itt próbálok meg mindent megtenni azért, hogy a körülményekhez képest boldogok legyünk”.

A V’Moto-Rock énekes-dalszerzője 2019-ben életműdíjat kapott a Fonogram-díj zsűrijétől. Lerch István természetesen nem tudott részt venni a gálán, ezért barátai és kollégái a kórházban látogatták meg, hogy átadják neki az elismerést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top