nlc.hu
Sztárok

A 70 éves Lerch István állapota

„Pillanatokra olyan, mint régen, a betegsége előtt” – Így van most a 70 éves Lerch István

Felesége szerint Lerch István kezd visszaemlékezni sok mindenre.
Lerch István

Lerch István két agyvérzésen, két életmentő és egy korrekciós koponyaműtéten esett át az elmúlt években, összesen 38 hónapot töltött kórházban. A V’ Moto-Rock legendás zenésze hihetetlen élni akarásának köszönhetően visszatért az életbe, azóta a felesége a nap 24 órájában vigyáz rá és gondoskodik róla.

A zenész szeptember 16-án ünnepli a 70. születésnapját, felesége, Enikő, így mesélt Lerch István mostani állapotáról:

„Nem tudom másként mondani, de Istvánnál megy fel a függöny. Egyszerre felemelő és felkavaró, ahogy kezd visszaemlékezni sok mindenre. S a maga módján már rövidke mondatokat is fabrikál, és én olykor legszívesebben átölelném emiatt, hogy aztán amikor nem látja, a könnyeimet töröljem. A fizikai fejlődése az utóbbi időben mintha megállt volna. De szellemileg, és ki merem jelenteni, lelkileg is sokat javult. Már beszól nekem, néha csendre int mosolyogva, máskor kérdőn néz rám, hogy akkor én miről is beszélek tulajdonképpen. Pillanatokra olyan, mint régen, a betegsége előtt” – mondta a Blikknek Enikő, aki szinte minden pillanatot együtt tölt férjével, és nem hiányzik neki a külvilág.

Lerch István születésnapján nem terveznek semmi különlegeset, de természetesen megünneplik.

„Torta az lesz, mert István szereti az édességet – mondta a zenész párja. – Itt van a Hollandiában élő nővére, Márti, és persze az én családom is. Majd átöleljük, megsimogatjuk valamennyien, hogy érezze, folyamatosan érezze, vigyázunk rá, s mennyire fontos nekünk.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top