nlc.hu
Sztárok

Lerch István rossz anyagi körülményei

Alig tud megélni Lerch István, a V’Moto-Rock két agyvérzésen átesett zenésze

Felesége a nap 24 órájában vigyáz rá és gondoskodik róla.

Lerch István két agyvérzésen, két életmentő és egy korrekciós koponyaműtéten esett át az elmúlt években, összesen 38 hónapot töltött kórházban. Feleségével nagyon rossz anyagi körülmények között élnek, alig kapnak segítséget – írja a Blikk.

Lerch István

Lerch István 2014-ben a Mokkában – Forrás: TV2 / Mokka – videó

„István jobban van, az állapota minden tekintetben javult, a kommunikációja is sokat fejlődött. (…) Öt éve kapott agyvérzést, hogy aztán jöjjön egy újabb. Ám az életmentő műtétek és István élni akarásának köszönhetően velem, velünk maradt”  – mesélte a 69 éves zenészről a párja, Enikő. „Összetartozunk jóban-rosszban. Nekem valóban csak róla szól az életem, már nem érdekel a »kinti világ«, a mi életterünk az otthonunk. Ezt elfogadtam, itt próbálok meg mindent megtenni azért, hogy a körülményekhez képest boldogok legyünk” – tette hozzá.

Enikő elárulta a bulvárlapnak, hogy összesen 120 ezer forintból kellene megélniük: „A munkássága után kiutalt jogdíj segít bennünket, mert István nyugdíja 60 ezer forint, az én ápolói díjam 30 ezer és ehhez jön még újabb 30 ezer forintnyi támogatás. (…) Ebből kellene fizetnünk ételt, immár brutális rezsit, orvost és gyógytornászt”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top