Sztárok

A ma 103 éves Kirk Douglas vidáman ücsörög a menye, Catherine Zeta-Jones ölében

Kimondani is elképesztő, hogy már 103 éves Kirk Douglas, Michael Douglas édesapja. A legendás színész születésnapján egy friss közös fotó is készült róla és a menyéről.

Vidám hangulatban telik Kirk Douglas 103. születésnapja. A színész olyan filmekben szerepelt, mint a Spartacus, Az utolsó cowboy, a Kaktusz Jack vagy éppen az Oscar, rengeteg díjra jelölték az alakításaiért, végül az AFI életműdíját, a Golden Globe életműdíjat, valamint 1996-ban az Oscar-gálán vehetett át életműdíjat. De manapság nem ezekért rajonganak Kirk Douglasért, inkább a határtalan életszeretete az, amivel rabul ejti még ma is az embereket. A Douglas família családfőjéről időről időre megjelenő képeket pedig egyszerűen imádják az emberek.

Mint például ezt a mostanit, amin Catherine Zeta-Jones az ölébe ültette az apósát, hogy így kívánjon boldog 103. születésnapot Kirk Douglasnek: 

Kirk Douglas ma 103 éves, menye, Catherine Zeta-Jones ezzel a közös képpel köszöntötte (Fotó: Instagram)

Kirk Douglas felesége, Anne idén áprilisban lett 100 éves, mindig is osztotta a férje optimizmusát.  A színész egyszer így nyilatkozott: „Túléltem a második világháborút, egy helikopter-balesetet és két térdprotézist. Bármi is történt velem, mind csak jobb emberré tett.”

Házasságukról sokszor kérdezik őket, idén a 65. évfordulójukat ünnepelhették. Az elmúlt évtizedekben erről Kirk így nyilatkozott: 

„Több mint hatvan éve beleszerettem egy lányba, akibe most is szerelmes vagyok. A házasságunkat soha nem láttam valami egyedülálló mutatványnak.”

Anne szerint pedig a kapcsolatuk titka a változatosság. Amikor néhány éve megjelentek azok a versek, amelyeket Kirk Douglas írt, és a feleségének ajánlotta a könyvet, az asszony csak ennyit tett hozzá: „Van benne egy vers, amelynek ez az első sora: A romantika 80 felett kezdődik. Nos, ez is jelzi, milyen sok időbe telt neki eljutnia idáig.”

Nem tagadják, voltak nehézségeik, hiszen Kirk Douglas nem a hűség mintaképe, de a félrelépései felett szemet hunyt a felesége. „Az európai nők más koordinátarendszerben mozognak. A 60 évnyi házasságunknak voltak buktatói, de mind csak még gyönyörűbbé tette a kapcsolatunkat.”

Ahogy a színész fogalmazott a 100. születésnapján, még most is vannak terveik, és ez tartja őket fiatalon. Sok a közös programjuk, például a korábban megjelent könyvön együtt dolgoztak, de alapítványokat is működtetnek. „Hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy megtaláltam a lelki társamat.”

Kirk Douglas és felesége szívesen osztja meg az emlékeiket másokkal: 

Megnézem
Összes kép (6)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top