Sztárok

Charlize Theron: Anyám önvédelemből megölte az apámat

A színésznő egy interjúban arról is beszélt, hogy 19 évesen szexuálisan zaklatta egy „híres rendező”.

Charlize Theron egy, az NPR-nek adott interjúban részletesen elmesélte, hogyan ölte meg önvédelemből az anyja részegen lövöldöző, alkoholista apját – vette észre az Index.

Fotó: Kena Betancur / AFP

„Nem szégyellek erről beszélni, mert minél több szót ejtünk erről, annál többen jönnek rá, hogy nem egyedül őket érinti a családon belüli erőszak témája” – mondta a dél-afrikai Johannesburgban felnőtt színésznő a lapnak.

Theron tizenöt éves volt, amikor a tragikus eset történt. „Apám nagyon beteg ember volt. Alkoholista volt, amióta csak megszülettem. Elég reménytelen volt a helyzet, amelybe a családunk belekényszerült. És az a kiszámíthatatlanság, amit egy függővel való együttélés jelent, olyasvalami, ami beleivódik a testedbe az életed hátralevő részére” – mondta a sztár.

„Apám annyira részeg volt, hogy járni is alig tudott, amikor megjelent a házban egy fegyverrel. Anyám és én a hálószoba ajtajának feszültünk, mert megpróbálta ránk törni az ajtót. Hátralépett egyet, és háromszor belelőtt az ajtóba. Egyik lövedék sem talált el bennünket, ami csak a csodának köszönhető. De hogy megvédjen bennünket, az anyukám vetett véget a dolognak” – mesélte apja halálának estéjéről.

Theron arról is beszélt, hogy 1994-ben, 19 éves korában egy „híres rendező” meghívta magához egy meghallgatásra az otthonába. A férfi egyedül, pizsamában és elég kapatosan várta az akkor még pályakezdő színésznőt, majd megfogta a lábát. Theron zavartan bocsánatot kért, majd elviharzott, de hazafelé tartva a kormányt püfölte dühében, amiért nem mondta el a rendezőnek mindazt, amit kellett volna. Arra viszont csak évekkel később jött rá, hogy szexuális zaklatás áldozata volt.

Nyilatkozatának különös aktualitást kölcsönöz, hogy legújabb filmje, a Fox News hírhedt vezetője, Roger Ailes sztoriját feldolgozó A botrány is a szexuális zaklatásról szól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top