Sztárok

Az Újszínház lezárta a vizsgálatot Mihályi Győző zaklatási ügyével kapcsolatban

Újabb fejlemény Mihályi Győző zaklatási ügyében, ez az utolsó.

Mihályi Győző Jászai Mari-díjas művész a zaklatási ügy alatt végig azt állította, hogy az elmondottakból semmi sem igaz, családja pedig végig tartotta benne a hitet, hogy tisztázni tudja a nevét. Most úgy tűnik sikerült, hiszen lezárult a vizsgálat az Újszínház által – mivel nem került elő terhelő bizonyíték, így nem lesz retorzió. 

Közleményt adott ki az Újszínház: 

Az Újszínházhoz 2019. december 6-án megkeresés érkezett Budapest Főváros Önkormányzata, mint Fenntartó, részéről, hogy tájékoztatást kér, mivel bejelentést kapott egy vagy több, 2016-ban elkövetett szexuális zaklatás ügyében, melyet egy akkor még névtelen bejelentő tett.

A színház vezetése 2019. december 9-én rendkívüli társulati ülés keretében tájékoztatta a társulatot, hogy etikai vizsgálat indul és ahogy eddig is, ezután is van lehetőség bejelentést tenni, ha bárkit bármilyen zaklatás ér.

Az etikai vizsgálat a bejelentés és a színházi nyilvántartások összevetésével, a rendelkezésre álló iratok és írásbeli nyilatkozatok áttanulmányozása nyomán, továbbá meghallgatások alapján megállapította, hogy

– a bejelentésben, mely a Fenntartóhoz érkezett, több időbeli és tárgybéli pontatlanság van,

– a bejelentő levelében maga sem állítja, hogy az érintett színész szexuális zaklatást követett el,

– a bejelentő nem sértettként tette a bejelentést, hanem általa hallott információk alapján,

– a vizsgálat során szexuális zaklatásra vonatkozó bizonyíték nem került elő, ilyen cselekményt nem tárt fel a vizsgálat,

– hivatalos bejelentést sem akkor, sem azóta nem tett senki.

Az Etikai Bizottság a tegnapi napon a vizsgálatot lezárta. A színház a Fenntartót a mai napon írásban tájékoztatta.

A Fenntartó által elrendelt Felügyelő Bizottsági vizsgálat eredményéről tájékoztatjuk a közvéleményt.

A színház a továbbiakban nem kíván foglalkozni a sajtóban megjelenő híresztelésekkel, kizárólag a művészi munkára szeretne koncentrálni és kérjük a sajtó képviselőit, hogy ezt tartsák tiszteletben.

Az Újszínház, valamint a társulat ezen üggyel kapcsolatban további nyilatkozatot nem kíván tenni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top