Sztárok

Dobó Kata gyerekfilmet, Csányi Sándor krimit rendez jövőre

Dobó Kata a Kölcsönlakás után újra rendezhet, Csányi Sándor idős színészekről forgat.

Dobó Kata és Gulyás Buda, Csányi Sándor, valamint Sopsits Árpád rendezésében készülő filmterveknek szavazott meg támogatást a Filmalap. Közleményük szerint a Dobó Kata rendezésében és Gulyás Buda társrendezésében készülő El a kezekkel a Papámtól! című családi mozifilm gyártására 900 millió forint támogatást szavazott meg a bizottság. Az élőszereplős mesefilmet Lakner Artúr 1942-ben megjelent Édes Mostoha című regénye inspirálta. A forgatás nyáron kezdődik, a tervek szerint a film 2020 karácsonyán kerül a magyar mozikba. 

Dobó Kata a Kölcsönlakás forgatásán (fotó: InterCom)

Első rendezésére készül a Filmalap támogatásával Csányi Sándor, a gyártás előkészítésére 10 millió forintot ítélt meg a szervezet. A támogatás feltétele, hogy az alkotók társrendezőt vonjanak be a munkába. A Köbli Norbert forgatókönyvéből készülő Ma este gyilkolunk egy idős színészek lakta otthonban játszódik, és egy rejtélyes haláleset nyomozásának története.

A Sopsits Árpád (A martfűi rém) rendezésében készülő 42 karcsapás című filmterv 19,85 millió forint gyártás-előkészítési támogatásban részesült. A rendező Tasnádi Istvánnal és Vészits Andreával közösen írt forgatókönyve Halassy Olivér magyar sportlegenda életét dolgozza fel.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top