Sztárok

Richard Gere: Ne félj azt kívánni a másiknak, hogy boldog legyen!

A színész húsz éve buddhista, azt mondja, van egy mondat, ami egycsapásra megváltoztatta az életét.

Egyetlen mondat elég ahhoz, hogy Richard Gere boldognak érezze magát – írja a Zacc Caféblog. A színész szerint ahhoz, hogy örömtelien éljük az életünket, nem kell más, csupán annyi, hogy mindenki másnak is őszintén ezt kívánjuk.

Richard Gere látogatóban a

Gere közismerten nagy rajongója a keleti filozófiáknak, húsz éve buddhista, a tibetiek ügyének közismert szószólója és a dalai láma közeli barátja. Egy ideig az Oscar-díj-gálákon is nemkívánatos személy volt, miután egyszer díjátadóként arra használta a színpadot, hogy Kína emberjogi politikáját kritizálja.

„Létezik egy nagyon hatásos gyakorlat, amit évekkel ezelőtt alakítottam ki. Bárkivel is találkozzam, legyen az ember vagy akárcsak egy aprócska bogár, először mindig ugyanazzal az egy mondattal indítok: »Kívánom, hogy boldog légy« – mondta egy interjúban a sztár. – Nagyon fontos, hogy ne csak kívánjam, hanem valóban úgy is gondoljam. És ez a mondat mindent megváltoztat közted és a között, akinek mondod. Tapasztalatból mondom ezt. Néha voltak nagyon nehéz helyzetek, emberek, találkozások. Ám amint kimondtam magamban ezt a mondatot, a negatív gondolatok, érzések, történések helyét egyszeriben átvette a szeretet. Te se félj azt kívánni a másiknak, hogy boldog legyen! Próbáld meg, és meglátod, ettől az egyetlen mondattól megváltozik az életed.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top