nlc.hu
Sztárok

Sztárok, akik 60 fölött házasodtak

Harrison Ford 67, Richard Gere 68, Buzz Aldrin pedig 93 évesen mondta ki a boldogító igent – Sztárok, akik 60 fölött házasodtak

Amikor kitaláltuk, hogy összegyűjtjük azokat a hírességeket, akik hatvanéves kor felett házasodtak, nem gondoltuk, hogy a lista ennyire egyoldalú lesz, és szinte csak férfiakból fog állni. Úgy látszik, hiába magasabb az átlagéletkoruk, a nők korábban leszámolnak a házasság intézményével. Azért egyetlen kivételt találtunk mutatóba.

Buzz Aldrin 93 évesen házasodott

Az ember, aki másodikként léphetett a Holdra, nem időskori elbutulás miatt döntött úgy, hogy 93 évesen házasságra adja a fejét, hiszen párjával, Dr. Anca Faurral már négy éve együtt volt, amikor idén januárban egy kis ceremónia keretében kimondták a boldogító igent Los Angelesben. Aldrin – aki a NASA-tól már 1971-ben nyugdíjba ment – egy Twitter-posztban számolt be a nagy eseményről, elmondva, hogy a feleségével olyan izgatottak voltak előtte, mint két tinédzser. A férfi kimondottan jóban van a párja unokáival, és a fotók alapján jó egészségnek örvend, és nagyon szeretnek kettesben utazgatni. További hosszú életet és jó egészséget kívánunk!

Buzz Aldrin és Anca Faur

Buzz Aldrin és Anca Faur a Kennedy Space Centernél (Fotó: Profimedia)

Faludy György 92 évesen házasodott harmadszor

Amikor Faludy György író, költő és műfordító 92 évesen feleségül vette a nála 65 évvel fiatalabb Kovács Fannyt, egyből a bulvármédia célkeresztjében találta magát. A második házassága 2002-től 2006-ig, egészen a haláláig tartott. A biszexuális művész bár tisztában volt azzal, hogy sokakat megbotránkoztat, hogy egy fiatal, kedves rajongója (aki később hippilányként írta le magát egy interjúban) vált a társává, de nem zavartatta magát, sőt még egy közös, merész fotósorozattal szándékosan beleállt a polgárpukkasztásba. A fotók a Penthouse magazinban jelentek meg, és nagy vihart kavartak. A sikernek Faludy is örült, bár annak már kevésbé, hogy a fotókról a nyilvánosságban sokkal több szó esett, mint a költeményeiről. Faludy György özvegyéről utoljára akkor hallottunk, amikor 2016-ban mi is megírtuk, hogy 10 millió forinttal tartozott a NAV-nak.

Faludy György és Kovács Fanny

Faludy György író, költő műfordító és Kovács Fanny esküvője (Fotó: Máté Tamás)

Sztankay István 78 évesen negyedszer nősült

Sztankay István negyedik házassága nemcsak azért különleges, mert annyira későn jött és már a negyedik volt, hanem azért is, mert nagyon rövid ideig tartott. A színész még 2014 februárjában, szűk körben vette el feleségül keramikus párját, a nála húsz évvel fiatalabb Bedők Beát, és szeptemberben hunyt el, vagyis a házasság alig több mint fél éven át tartott. Szerencsére a kapcsolat ennél azért jóval tovább tartott, hosszú évek óta együtt volt már a pár, mire kimondták az igent. Sztankay-Bedők Bea egykori férje emlékére díjat alapított, amit minden évben a József Attila-színház valamelyik művésze kap meg.

Sztankay István és Bedők Bea

Sztankay István és Bedők Bea (Fotó: Sárközy Marianna)

Tina Turner 73 évesen ment hozzá második férjéhez

Bár az első házassága Ike Turnerrel világhírűvé tette, a szerelmük a bántalmazó kapcsolat mintapéldánya volt, így nem csoda, hogy Tina Turnernek (aki a férje családnevét azért tartotta meg, mert addigra már az egész világ ezen a néven ismerte) 35 év szünet kellett, hogy ismét házasságra merje adni a fejét. Nem kapkodta el a dolgot, ami már azon is látszik, hogy 27 éve voltak együtt Erwin Bachhal, amikor végül  Svájcban összeházasodtak. A pár még a nyolcvanas években találkozott Németországban, ahol Bach a helyi EMI kiadó vezetője volt és az európai részleg őt kérte meg, hogy fogadja Turnert, aki a turnéja németországi állomására érkezett. A szimpátia rögtön megvolt, és a barátságuk pár hónap alatt romantikus kapcsolattá nőtte ki magát, és a szerelmük a mai napig kitart.

Tina Turner és Erwin Bach

Tina Turner és Erwin Bach (Fotó: Jacopo Raule/Getty Images for Giorgio Armani)

Harrison Ford 67 év után mondta ki a boldogító igent

Harrison Ford eléggé hihet a házasság intézményében, ha háromszor is úgy döntött, hogy ad neki egy esélyt. Először az iskolai szerelmét, Mary Marquardtot vette el 1964-ben, majd két közös gyerekkel később, 1979-ben el is vált. A kapcsolatot próbára tette Ford hirtelen sikeressé válása és a hűtlenségei. Másodjára Melissa Mathison forgatókönyvírót vette el, ez a házasság 1983-tól egészen 2004-ig tartott, két közös gyerekük született. Calista Flockharttal a színész a 2002-es Golden Globe-gálán találkozott, vagyis akkor még a második házasságában élt, de megcsalásnak mégsem lehet nevezni az esetet, ugyanis Mathison a válókeresetet már 2001-ben beadta, és csak a hosszadalmas jogi procedúra miatt tartott a folyamat három évig. Kettejük összejövésében James Marsden színész, Flockhart jó barátja is segített, ugyanis picit noszogatni kellett őket, mert épp egyikük sem keresett párkapcsolatot. 2002 őszén a Velencei Filmfesztiválon már kéz a kézben jelentek meg. Később közösen fogadtak örökbe egy kisfiút, Liamet, és végül 2010-ben döntöttek úgy, hogy összeházasodnak, amikor Ford 67 éves volt. A nagy napra a Cowboyok és űrlények című film egyik forgatási szünnapján került sor Új-Mexikóban. Azóta is jóban-rosszban kitartanak egymás mellett.

Calista Flockhart és Harrison Ford

Calista Flockhart és Harrison Ford (Fotó: Kevork Djansezian/BAFTA LA/Getty Images for BAFTA LA)

Robert Redford 72 évesen házasodott újra

Robert Redford első házasságára még a híressé válás előtt 1958-ban került sor a történész Lola Van Wagenennel. Négy gyermekük született, de az egyikük még csecsemőként, a másik pedig 2020-ban hunyt el, miután hosszú évekig rákbetegséggel küzdött. A házasság végül 1985-ben ért véget, de akkor már évek óta nem működött a dolog. 1996-ban ismerkedett meg a német művésznővel, Sibylle Szaggarsszal, aki saját elmondása szerint multimédiás környezetművész, bármit is jelentsen ez (oké, azt jelenti, hogy környezetvédelmi aktivista művész). Már 13 éve együtt voltak, amikor a házasság mellett döntöttek: az esküvőre a németországi Hamburgban került sor 2009-ben.

Sibylle Szaggars Redford és Robert Redford

Sibylle Szaggars Redford és Robert Redford (Fotó: Daniele Venturelli/ Getty Images for Fondation Prince Albert II)

Richard Gere 68 éves volt, amikor harmadszor is házasságra adta a fejét

A Micsoda nő sztárjának első házassága igazi címlapházasság volt, ami bulvárértékben a maga korában akkora jelentőséggel bírt, mint később Angeline Jolie és Brad Pitt. Ebben nyilván az időzítés is közrejátszott, hiszen Gere legnagyobb sikerét, a már említett Micsoda nőt 1990-ben mutatták be a mozik, a korszak egyik leghíresebb szupermodelljét, Cindy Crawfordot pedig 1991-ben vezette oltár elé. Az a házasság 1995-ben véget ért, majd jött egy második kör Carey Lowell színésznővel 2002-től 2016-ig (egy közös gyermekük született), hogy aztán 68 évesen, egy spanyol politikai aktivista, Alejandra Silva mellett állapodjon meg harmadjára, akivel a sztár igazán belelendült a családalapításba, ugyanis egy évvel a házasságuk után született meg az első, majd egy újabb évvel később a második gyermekük. Gere nagyon optimista, a nagy korkülönbség ellenére a feleségének legalább húsz jó közös évet ígért, ezért is mertek belevágni például a gyerekvállalásba. Csendes, boldog életet élnek.

Richard Gere és Alejandra Silva

Richard Gere és Alejandra Silva a Starlite Porcelanosa Gálán 2022-ben, Spanyolországban (Fotó: Alvaro Cabrera/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top