Sztárok

Óriási vitát gerjesztett Meghan és Harry nagy bejelentése, így reagáltak az emberek

Vegyes a fogadtatás. A királynő is megszólalt Harry herceg és Meghan hercegné költözése kapcsán, de úgy tűnik, véleménye tényleg mindenkinek van. Mi a tied?

Meglepő és váratlan bejelentést tett Harry herceg és felesége, Meghan hercegné tegnap este az Instagramon: hátrébb lépnek vezető királyi rangjuktól, és egy új, előremutató szerepet szeretnének kialakítani maguknak a brit királyi családban.

A sussexi hercegi pár, Harry herceg és Meghan hercegné bejelentése nagy port kavart (Fotó: Chris Jackson / Getty Images)

Azon fognak dolgozni, hogy anyagilag függetlenné váljanak, de továbbra is mindenben támogatják a királynőt. Mindezt ebben az évben, fokozatosan szeretnék megvalósítani.

Mint az várható volt, a reakciók vegyesek. Vannak, akik sok sikert kívánnak a párnak és „tökösnek” nevezik Meghant, amiért képes volt „ellopni egy herceget”. De vannak olyanok is, akik szerint végtelenül szomorú és tiszteletlen az, amit tesznek, na meg, érdekli őket, mégis hogyan gondolják a saját lábra állást, remélik, nem az adófizetők pénzéből, ahogy eddig. Egyesek megjegyezték, hogy Harry cserben hagyja a monarchiát és a testvérét, hiszen minden király mellett ott volt a testvére, amikor trónra került, hogy így átvegyen az uralkodó terheiből. Mivel Vilmos trónra kerülése esetén teljesen árva lesz, az egyetlen közeli rokona Harry lenne, de a mostani költözéssel gyakorlatilag azt üzente: köszöni, ő nem kér ebből a feladatból sem. A döntésért a többség Meghan Markle-t okolja, aki nem tudott beilleszkedni a királyi családba, miközben a Meghan egy korábbi dokumentumfilmben azt mondta, hogy rengeteg támadást kap, bármit is tesz, és hiába akar megfelelni, mindenért kritizálják őt a britek. Harry hercegéket támogatók megjegyezték, hogy a brit sajtó hibája, ami történt, mert korábban mindenki csak jót mesélt Meghan Markle-ról, kedvesnek és segítőkésznek írták le, aki rengeteg híresség jó barátja, ám amint bekerült a királyi családba, hirtelen a borzalmas természetéről kezdett minden újság cikkezni. 

„Kövessétek a szíveteket, nagyon jó döntés!” – írták többen. „Elég bunkó húzás volt a közösségi oldalakon bejelenteni egy ilyen lépést anélkül, hogy előtte megtárgyalták volna a királynővel” – írta egy másik felhasználó.

II. Erzsébet egyébként az egyetlen a királyi családból, aki eddig megszólalt a döntéssel kapcsolatban. A Buckingham Palotán keresztül azt üzente, hogy az ügy még korai szakaszában van, elég kényes, ezért időt vesz majd igénybe. 

(via)

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top