Sztárok

72 éves lett Kern András, aki nem akart színész lenni: „Ha már így alakult, még jobbá szeretnék válni”

Kern András filmezéssel szeretett volna foglalkozni, aztán jött egy lehetőség...

Évtizedeken keresztül nem volt olyan magyar film, vagy sorozat, amelyben nem tűnt fel legalább egy mellékszerep erejéig Kern András. A színész ma ünnepli 72. születésnapját, mi pedig legalább 72 szuper produkciót tudnánk felsorolni, amit újra és újra meg tudnánk nézni. Kern András korábban arról mesélt, hogy bár eleinte nem érdekelte a színész szakma, végül itt kötött ki, és ha már így alakult, akkor mindent belead.

Filmes akartam lenni, és amikor tizennyolc éves koromban jelentkeztem a Főiskolára, akkor filmes szakra akartam volna, de akkor éppen nem indult olyan szak. Gondoltam, felvételizek színésznek, hátha felvesznek, és akkor majd valahogy átmegyek rendező szakra. Jelentkeztem, felvettek, beleszerettem a színész szakba, és ott maradtam

„Filmes akartam lenni, és amikor tizennyolc éves koromban jelentkeztem a Főiskolára, akkor filmes szakra akartam volna, de akkor éppen nem indult olyan szak. Gondoltam, felvételizek színésznek, hátha felvesznek, és akkor majd valahogy átmegyek rendező szakra. Jelentkeztem, felvettek, beleszerettem a színész szakba, és ott maradtam” – emlékezett vissza a Mokkában a színész, aki arra is kitért, hogy mindig is maximalista volt. A szakmában és a magánéletében is.

„Most még jobb színész szeretnék lenni, mint amilyen eddig voltam, mert úgy gondolom, hogy az a határ, ami énbennem van, még nincs a végsőkig kipróbálva, még lehet tologatni, még lehetne jobbnak leni, mint amilyen eddig voltam, és remélem, leszek is” – árulta el Kern András, aki hosszú évek után pár hónappal ezelőtt leszokott a dohányzásról, rendszeresen sportol és egészségesen étkezik. 

„Most még jobb színész szeretnék lenni” (Fotó: Smagpictures.com / Szilárd Vörös)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top