nlc.hu
Sztárok

Akkor és most: 75 éves lett Kern András

Akkor és most: a ma 75 éves Kern András igazán jóképű tinédzser volt

Gyerekként is vonzotta a média világa, már 60 éve a szakma megszállottja.

Kern András 1948. január 28-án látta meg a napvilágot és már tiniként kiderült, hogy nagy tehetsége van a filmezéshez: a kamera előtt és mögött is tökéletesen helyt állt. Az 1962-es Ki mit tud?-on tűnt fel paródia-számával, amelyet osztálytársával, Pintér Gáborral adott elő, három évvel később (ekkor még csak 17 éves volt) pedig már amatőrfilmet forgatott, amivel rangos díjat is nyert.

Kern András 1962

Kern András az 1962-es Ki mit tud?-on (Fotó: Lippay Ágnes)

Már gyerekszínészként is szerepelt különböző filmekben, többek között ennek hatására jelentkezett a Színművészetire, amit 1970-ben el is végzett. Ezután a Vígszínházhoz került, ahol a mai napig társulati tag.

Kern András 1974
Megnézem
Összes kép (3)

A színész 1976-ban, egy forgatáson ismerkedett meg a feleségével, Kováts Judittal, aki akkor asszisztens volt a rendező mellett. Első látásra szerelem volt az övék, egy évvel később pedig megszületett a fiuk. Tamás többször szerepelt a médiában az édesapja mellett, ám 17 évesen súlyos betegség után elhunyt.

Kern András és felesége 2000
Megnézem
Összes kép (3)

A művész úr ma ünnepli a 75. születésnapját, Isten éltesse!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top