nlc.hu
Sztárok

30-40 éve házas magyar sztárok

Örökkön örökké! – Hírességek, akik hosszú évek óta ragaszkodnak egymáshoz

Az örök szerelem létezik, még ha nem is olyan, mint a Disney-filmekben.

Ha a sztárok életével foglalkozó híreket nézzük, sokkal többször olvasunk szomorú szakításról, mint 30-40-50 éve tartó, hűséges kapcsolatról. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a hírességek között ne lennének olyanok, akik már hosszú évtizedek óta élnek boldog házasságban. A titokról, az összekapcsolódásról, a boldogan éltek, míg meg nem haltak titkáról, ők tudnak a legtöbbet.

Nevetés, közös emlékek

A legendás tévébemondó, Bay Éva 38 évvel ezelőtt, várandósan ment férjhez operatőr szerelméhez. Bár ahogyan idén februárban mesélte, sok minden változott azóta, hogy 1976-ban először képernyőre került, van, ami örök az életében. „A férjem szeretete örök… A szertatáson pedig igazi csoda történt, ahogy kimondtuk az igent, a fiunk megmozdult a pocakomban, akkor először éreztem. Azóta minden alkalommal felhívom ezen a napon, és boldog megmozdulás napját kívánok neki. A mai napig könnybe lábad a szemem, ha erre gondolok” – mesélte a gasztroműsorban is bizonyító tévés, aki úgy érzi, hogy nagy szeretetben élnek, a veszekedést pedig kerülik. Az egy éve tartó karantén időszak persze náluk is hozott meglepetéseket, ezzel kapcsolatban tavaly így nyilatkozott. „Hazugság lenne azt állítani, hogy néha nem megyünk egymás agyára, de azért elég jól bírjuk” – folytatta Bay Éva, aki férjével együtt tornázik a házuk aljában kialakított kis edzőhelyen.  Hogy a közös szobabiciklizésen kívül mi lehet a hosszú, tartós kapcsolat titka? Bay Éva szerint a nevetés, a közös poénok.

Magyar sztárpárok, akik már 40 éve házasok

Bay Éva és férje, Marczali László otthonukban, Szentendrén (Fotó: Olajos Piroska)

Nem kell elválni!

Aranylakodalomra készül Gálvölgyi János és felesége Judit is. A népszerű színész, akit az elmúlt hónapokban a Keresztanyu sorozatban láthattak a nézők, azt mondja, titka ugyan nincs a jó, hosszú házasságnak, de ha mégis mondania kellene valamit, akkor csak azt válaszolná: Nem szabad elválni!

„Kevés embernek van olyan mázlija, mint nekem, hogy ilyen fantasztikus feleséget talál. Azért nem szoktam hosszasan nyilatkozni a szerelmünkről, mert az emberek nem is hinnék el a boldogságunkat, és csak legyintenének. Az igazat megvallva azonban, szerencsére nem nekik kell boldognak lenni ebben a házasságban, hanem nekünk. Mi pedig azok vagyunk, mások véleménye nem is érdekel” – mesélte a Story magazinnak Gálvölgyi János, aki nejével együtt nem tervez hatalmas, több napos vigadalmat az évfordulókra, de mindig megemlékeznek az esküvőjük napjáról.

Magyar sztárpárok, akik már 40 éve házasok

Gálvölgyi János és felesége, Judit (Fotó: Olajos Piroska)

Romantika, az kell!

1980-ban, vagyis több, mint 40 éve mondta ki egymásnak a boldogító igent Balázs Klári és Korda György. Bár a táncdalénekesek korábban már voltak házasok, ez az igen bizonyult tartósnak és igazán boldognak. Kettejük kapcsolatának a titka, hogy mindig szakítanak időt a romantikára, nem hagyják a szerelem és a szeretet szikráját kihunyni. Egy évet vártak az esküvőig, de ahogyan Gyuri bácsi fogalmazott korábban, ő már a legelső pillanatban érezte, hogy ez a kapcsolat nem csupán egy kaland lesz. „Tudtam, hogy ő maga a nagy ő” – mondta az énekes.

Magyar sztárpárok, akik már 40 éve házasok

Balázs Klári és Korda György (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Klárika szerint a férje arra is mindig figyel, hogy megdicsérje, bókoljon neki, ezt pedig igenis jól esik egy feleségnek. 2019-ben egy ilyen esetet árult el egy cikkben. „Egy eseményre például tőlem nem megszokott módon egy púderrózsaszín koktélruhát vettem fel. Ahogy Gyuri meglátott a magas sarkúban, felkiáltott: »Klárika, milyen szép a lábad, miért nem hordasz többször ilyet?!« El is megyek, és a nadrágkosztümök mellé veszek egy-két rövidebb ruhát” – mondta Balázs Klári.

Összecsiszolódás és kitartás

Kern András még 1976-ban ismerte meg jövendő feleségét, Juditot, aki akkoriban asszisztensként dolgozott a Magyar Televíziónál. A közös munka pedig szerelmet hozott, és egy évvel később már ki is mondták az igent. Ennek már 45 éve, és házasságukról ugyan nem lehet gyakran olvasni, de azért olykor bepillantást engednek az életükbe. Kern például a saját véleménye szerint nem olyan alkat, aki sokat segítene otthon a feleségének, ráadásul sokszor nyűgös is. „…Ha olykor próbál segíteni, abból sok haszon nem származik. Mást hoz a boltból, vagy úgy tesz le egy tányért, hogy az biztosan leszédül, úgy rak el valamit, hogy az soha nem lesz meg többé. Nem azért, mert így akarná megúszni, hogy bármire is megkérjem itthon, hanem egyszerűen semmi érzéke hozzá. A munkában viszont fáradhatatlan” – mesélte Kern András felesége még 2016-ban a Nők Lapjában.

Magyar sztárpárok, akik már 40 éve házasok

Kern András és felesége, Judit (Fotó: Story-Best Archívum)

A házaspár szerint 45 év alatt érkeztek el ahhoz a ponthoz, hogy hatnak egymásra, és összecsiszolódtak. Fel-felveszik egymás szokásait. Az élet mint olyan című darabban olyan pasast játszom, aki éjjel felriad a felesége mellett, és el akar menni, hogy új életet kezdjen, aztán rájön, hogy nincs hová. Hogy én akarok-e új életet kezdeni? Köszönöm, nem!” – mondta még 2020 tavaszán a Hot! magazinnak a színész.

Találkozunk a  kútnál!

Kevés ember van az országban, aki nem ismerné a nagyecsedi szerelmi történetet. Margó és Guszti nagyon szerelmesek voltak a hetvenes évek közepén, és ezt az erős érzést még az sem tudta megakadályozni, hogy Margó édesapja nem rajongott a románcért. „1975 decembere volt, embertelen hideg. A kútnál találkoztunk: meg akartam tudni, szeret-e engem. Csak annyit kérdeztem: akarsz a feleségem lenni egy életen át? Azt felelte: igen, de az apám ezért meg fog ölni minket. Rögtön rohanni kezdtünk, mire a falu szélére értünk, már kerestek minket. »Meghal, megölöm!«, hallatszott mindenfelől” – elevenítette fel szerelmük történetét Bódi Guszti öt évvel ezelőtt. Végül egyébként a férfi egyik rokonánál bújtak el az éjszakára, és bár nem történt köztük semmi, a hagyományok szerint már házaspárnak számítottak a család szemében. Az idő őket igazolta, mert azóta is támaszai egymásnak, nemcsak a színpadon, de a magánéletben is.

Bódiék is azokhoz a házaspárokhoz tartoznak, akik nem szépítik túl a dolgokat, és a küzdelmesebb évekről is beszámolnak. Mindketten több interjúban elmondták már, hogy házasságuk alapja a tisztelet, a szeretet és persze a hagyományok, melyeket máig betartanak. Vélhetőleg az is összetartja őket, hogy bár most jólétben élnek, megismerkedésük idején mindketten mélyszegénységben éltek. „Margóval a saját bőrünkön éreztük az éhezést és a nélkülözést… Egy percig nem szabad elfelednem, honnan jöttünk” – magyarázta korábban Bódi Guszti.

Külső szemlélő számára talán furcsa lehet, hogy akkor mégis, hogyan hunyhatott szemet férje hűtlensége felett Margó? „Nem titok, vannak dolgok, amelyek felett szemet hunytam, ami Gusztit illeti. Én ugyanis véletlenül sem szeretném, ha a gyerekeimnek vasárnapi apukájuk lenne, meg osztozkodnánk, hogy akkor ez kié, meg azt ki viszi. Istenem, Guszti is megkívánta a sütit, egészségére!” – mondta az asszony még 2015-ben. És ha ez nem lenne elég tanács a házasoknak, akkor íme egy utolsó Margó tippjeiből: „Ma is működik a kémia. Mi nem engedjük kialudni a tüzet, és mindig teszünk rá egy kis fát. Nehogy már hatvanévesen ne legyen semmi!….”

Mi kell a boldogsághoz?

Frajt Edit színésznő is túl van a harmadik X-en, ami a házassági évfordulókat illeti. Férje Nicsovics Pál villamosmérnök. Boldog házasságába csak ritkán enged bepillantást a Szomszédok máig ismert főszereplője. Egy közös barátnak köszönhető, hogy megismerték egymást, és egy éjszakáig nyúló beszélgetésből évtizedek óta tartó házasság lett. „…ha az életemről beszélünk, akkor papírforma szerint boldognak kell lennem. Jó házasságban élek, van egy édes gyerekem, dolgozni is fogok, ez mind pozitívum nekem” – mesélte még 2020 nyarán Frajt Edit.

Magyar sztárpárok, akik már 40 éve házasok

Frajt Edit és férje, Nicsovics Pál (Fotó: Story-Best Archívum)

Karácsonykor volt az esküvő

1971-ben járunk, amikor is Lukács Sándor a Madárkák című film forgatásán dolgozik. A munkálatok során pedig felfigyelt Marira, aki az operatőr mellett dolgozott. Négy évvel később, a híres Fészek Klubban futottak össze újra, a találkozóból egy színházi meghívás, majd egy kellemes vacsora lett. „Lényegében azóta együtt vagyunk. Ez pedig 1975. május 8-án történt, másfél évvel később, 1976. december 24-én házasodtunk össze” – mondta a színész a család.hu-nak. A féltékenység soha nem jelent meg a házasságukban, de – ahogyan ők fogalmaztak – rövidebb mosolyszünetekből, összezördülésekből, természetesen náluk is volt néhány. „Boldogan élünk, ami persze közel sem jelenti azt, hogy időnként ne kapnánk össze, ne vitatkoznánk, vagy ne adódna nézeteltérés közöttünk, Olyankor sokat számít, hogy mindkettőnknek van humora és öniróniája. Ezek ugyanúgy a harmonikus házasság hozzávalói, mint a toleranciakészség és a szeretet. De még soha nem éreztünk olyan mélységű haragot vagy dühöt egymás iránt, amely megkérdőjelezte volna a házasságunk jövőjét” – mondták.

Lukácséknál tavaly született egy egészséges fiúunoka. „A baba bearanyozza a napokat!” – mondta boldogan akkor a színész.

Magyar sztárpárok, akik már 40 éve házasok

Lukács Sándor és felesége budapesti otthonukban (Fotó: Birton Szabolcs)

Se veled, se nélküled!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése