Sztárok

Kozák Danuta: „A nőgyógyászom rám ijesztett”

Kozák Danuta az anyaságról, az olimpiáról és a kettőről együtt beszélt.

Kozák Danuta kislánya már hároméves múlt, az édesanyja pedig mindössze három hónap babázás után visszatért a vízre. Ötszörös olimpiai bajnok kajakozónk úgy véli, többek között annak is köszönheti az aranyéremesőt, hogy az anyaság még erősebbé tette. Most arról beszélt, hogy viselte a várandósságot, mennyit edzett alatta, és nehéz volt-e visszatérni a vízre.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„Azt hiszem nekem még könnyebb is volt. Végig edzettem a terhesség alatt, bár nyilván nem úgy eveztem, és nem olyan nagy súlyokkal kondiztam, de néhány hét kivételével folyamatosan tréningeztem magam. Voltak nehezebb pillanatok. A délelőtti rosszullétek nem segítették sem a testi, sem a lelkiállapotomat, de azt hiszem, jól bírtam. A szülészorvosom még ijesztgetett is, hogy az erős nők nem szülnek gyorsan, de nekem sikerült rácáfolnom” – mesélte a sportágválasztó.hu-nak az olimpiai bajnok sportoló.

Arról is beszélt, hogy szeretné-e, ha a lánya is a kajakot választaná. „Már gondolkodtam ezen, de számomra egyértelmű, hogy igen, megéri. Számomra nem kérdés, de anyaként én csak annyit szeretnék, hogy mindenképpen sportoljon. Mindegy, hogy majd mit választ, de legyen meg a mozgás, és legyen a sport az élete része, hiszen olyan sok örömöt és boldogságot tud adni, amit szeretném, ha ő is megkapna” – vallotta be őszintén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top