Sztárok

Meghan Markle mindenkinek szívesen mesél, de sem Katalinnal, sem a királyi családdal nem beszél

Elkezdődött Meghan Markle és Harry herceg új élete Kanadában. Az elmúlt héten pedig egyre konkrétabb hírek láttak napvilágot arról, milyen lesza pár élete a királyi családtól távol. Összeszedtük a legérdekesebbeket!

Már nagyon nyilatkozna

Bár fogadni mertünk volna rá, hogy Meghan majd Oprah-nak adja az első interjúját, nem lett igazunk. Az elmúlt héten járta be a sajtót a hír, hogy a hercegnő tervei szerint Ellen DeGeneres népszerű műsorában szapulja tovább a számára elviselhetetlen brit médiát. Meghan komolyan gondolta a szándékát, és le is ült tárgyalni a show készítőivel. Csakhogy a királyi család nem annyira viseli jól ezeket a kontrollálhatatlan interjúkat. A People magazinnak egy forrás a palotából úgy nyilatkozott: szinte bizonyos, hogy ez az interjú mostanában nem fog létrejönni. Egyébként szintén az amerikai lap írja azt is, hogy Ellen már akkor is meglátogatta volna Meghant és családját, amikor az Angliában élt. Ám az otthonukban készült riport tehetőségét valamiért ő és a férje mondta le végül.

Meghan Markle (Fotó: Gettyimages / WPA Pool / Pool)

Nem sültek el jól korábban azok az interjúk, amelyeket a királyi család tagjai adtak. Diana hercegnő előre betanult monológot adott elő a BBC riporterének a válása után. András herceg korábbi felesége, Sarah Ferguson két emlékezetes interjút is adott. Az egyiket a válása után, abban persze még nem volt túl kedves a királyi családdal, a másikat évekkel később, 2011-ben, amikor nem hívták meg Vilmos és Katalin esküvőjére.

„Sok hibát követtem el a múltban. Sokszor nem viselkedtem megfelelően” – magyarázkodott Oprah műsorában. Mondjuk, nem volt véletlen az időzítés, ugyanis hónapokkal korábban derült ki, hogy Sarah 500 ezer fontot kért egy üzletembernek álcázott riportertől, hogy összehozza őt exférjével, Andrew herceggel. A videó kiszivárgott. Upsz. 

Apu megint megszólalt

Meghan nem, de az apja azért beszél, ha mikrofont lát. Tény, hogy Meghan Markle és Thomas Markle az esküvő óta nem nagyon beszélnek egymással. Tény az is, hogy bár az apa közeledne a lányához és az unokájához, Meghan mindannyiszor elutasítja. Tény az is, hogy a locsifecsi apa ilyenkor a médiához fordul. De tény az is, hogy Meghan hercegné maga szivárogtatott ki egy levelet, amit állítólag az apjának akart elküldeni. Nos, itt tartunk most. Természetesen amikor kiderült, hogy Meghan és Harry nem akar tovább a királyi család tagjaként dolgozni, és inkább Észak-Amerikában kezdenek új életet, a nő apja is előkerült, és elmondta a véleményét.

„Amikor egybekeltek, tudták, hogy mit vállalnak, tudták, Meghan tudta, hogy a királyi család tagja lesz, és ez milyen kötelezettséggel jár. Ez volt Harry élete… Azt hiszem mélyen megbántották a királynőt, még akkor is, ha a nyilatkozatokban II. Erzsébet visszafogott. De megbántották a család valamennyi tagját. Egyszerűen az nem működik, hogy elköltözöm egy másik országba, hogy az Egyesült Királyságot szolgáljam” – magyarázta Thomas Markle az interjúban. Hozzátette azt is, hogy szerinte alaptalanak azok a hozzászólások, amelyek mindezért az európai sajtót hibáztatják, mert Thomas szerint szó sem volt túlkapásokról, Meghanről éppen olyan hírek jelentek meg, mint a királyi család bármelyik másik tagjáról.

A Good Morning Britain műsorban a férfi elmondta azt is, hogy több levélben próbálta felvenni lányával a kapcsolatot. „Nem fogok csendben ülni a nappaliban az életem hátralévő részében, arra várva, hogy visszataláljon hozzám. Próbálkozni fogok.”

Szép szavak, de az is igaz, hogy egy dokumentumfilmben Markle papa korábban már erősebben fogalmazott.

„A lányom azt mondta, ha megöregszem gondoskodni fog rólam. Nos, most megöregedtem. Ideje ránézni apura…”

A fiatal rokonoknál betelt a pohár

II. Erzsébetnek a rivaldafényben élő Harryn és Vilmoson kívül még hat unokája van, akikről kevesebbet hallunk. Már legalábbis általában. Egyik rokon ugyanis már torkig van a színésznőből lett hercegnével. A királynő unokája, Zara és egykori rögbijátékos férje, Mike Tindall jelenleg Ausztráliában vannak, ahol számos eseményen vesznek részt. Az ilyen alkalmakon rendre felmerült a Meghan-Harry sztori is a héten, amire az alábbi válaszokat adták:

  • „Sok dolog történik a cégnél (a céggel a királyi családra utaltak – a szerk.) mostanság”
  • „Ez egy no-go terület részünkről”
  • „Mi lenne, ha végre nem erről beszélnénk

Amikor egy rendezvényen a tömegben valaki sokadszorra kérdezett rá a témára. Mike egyszerűen sarkon fordult, és véget vetett az egész látogatásnak, ez pedig minden szónál többet mondott. „Érezhetően van véleménye a történtekről, de elege van abból, hogy minden erről szól” – írták a helyi tudósítók.

Visszamenne színészkedni

Az amerikai FOX arról írt a héten, hogy Meghan – a barátai szerint – nem volt felkészülve arra, ami rá várt a királyi család tagjaként. „Nem tudta, hogy nem szólalhat meg politikai témában, hogy nem formálhat véleményét nyilvánosan bizonyos ügyekben. Ő korábban ezt mindig megtette… Imádott egyedül vezetni, testőr nélkül. Hiányolta a szabadságot, nem bírta a kötöttségeket” – magyarázta Meghan egyik ismerőse a csatornának. Mondjuk el tudjátok azt képzelni, hogy ne legyetek ezekkel tisztában, mielőtt hozzámentek a LEGISMERTEBB királyi család LEGISMERTEBB agglegényéhez? Hát… Ezzel egy időben jelent meg egy cikk a Vanity Fair oldalán arról, hogy Meghan megbánta, hogy feladta a színészkarrierjét a házasságkötés után, és ha lehetősége engedi, visszatérne forgatni.

Nem beszélnek

Azt eddig is tudtuk, hogy Meghan Markle és Katalin hercegné nem lettek a legjobb barátok, de úgy tűnik, hogy már nem is lesznek. Bár karácsonykor Katalin elmondta: nagyon szeretné, ha az ő három gyereke és Archie többet találkozna, szorosabb lenne az unokatestvérek között a kapcsolat, erre nincs sok esély. Meghan nem tett semmit, amivel javítana az eddigi helyzeten. A Daily Mail cikke szerint Katalin és Meghan január 8-án beszélt utoljára.

Meghan Markle és Katalin hercegné (Fotó: Gettyimages / Pool/Samir Hussein / Contributor)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top