Sztárok

A Dal 2020: iszonyú pénzeket kap a nyertes

Minden idők legnagyobb zenei nyereményét kapja A Dal 2020 győztese.

A Dal 2020, Magyarország egyetlen dalválasztó versenyének első helyezettje 75 millió forint összértékű nyereményével építheti tovább művészi karrierjét. Sőt felléphet a legnevesebb hazai fesztiválokon, így például a VOLT Fesztiválon és a Strand Fesztiválon. Az MTVA számos egyéb megjelenéssel is támogatja az előadót, és így a magyar könnyűzene fejlődését: a győztes egyik fesztiválos koncertjéről tévéfelvétel készül, a nyertes a zenei produkciójának fejlesztésére fordítható támogatásban részesül, kiemelt reklámlehetőséget kap a Petőfi Rádióban és megkapja az év dalának járó Petőfi Zenei Díjat is.

A Dal 2020 versenyzői (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

A Dal 2020 megmozdította a magyar könnyűzenei élet szereplőit, hiszen a pályázatra minden eddiginél több, 559 magyar nyelvű dalt neveztek, amelyből a legjobb harmincat már most, a műsor kezdetén is játssza a rádió.

Mint arról beszámoltunk, az első, szombati előválogatót a Fatal Error Néma című dala nyerte, a második helyen jutott tovább Horus x Marcus ft. Fekete Bori a Tiszavirággal, harmadikként pedig Pál Dénes a Készen állsz című dallal. 

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top