Sztárok

A Dal 2020: a Nene nyerte a második válogatót

Ma este újabb 10 előadóval folytatódott A Dal 2020, többek között Wolf Kati és Takács Nikolas állt színpadra.

A Dal 2020 második válogatójában a Kies (daluk címe: Az egyetlen), a Nene (Későre jár), Molnár Dániel (Ábránd), a Mocsok 1 Kölykök (Szerelem), a Konyha (Még csak szavak), Arany Timi (Hurrikán), Takács Nikolas (Csendbeszéd), Wolf Kati (Próbáld meg), a Patikadomb (Rólad) és NÁGI (Freedom – Felszállok a gépre) lépett színpadra.

A Nene zenekar nyerte a 2. válogatót – Forrás: A Dal / Facebook

A Nene zenekar (Későre jár című dalával) a zsűri 40 pontjával automatikusan kvalifikálta magát az elődöntőre.

A válogatóban a zsűri közvetlenül elhangzásuk után pontozta a dalokat 1-től 10-ig, a pontozótáblát azonban csak az utolsó dal elhangzása után mutatták be, és akkor kezdhettek a nézők 10 percen keresztül sms-ben szavazni a még továbbjutásra váró 9 dalra. A 10. perc végén a szavazás megállt, és a közönségtől a legkevesebb voksot kapott dal kiesett a versenyből: Arany Timinek (Hurrikán) kellett búcsúznia.

Utána a még versenyben lévő 8 dal közül a zsűri is kiejtett egyet, mint a leggyengébb produkciót: a Patikadomb (Rólad) esett ki.

Ezután folytatódott a bent maradt 7 dalra a szavazás, a nézők 5 percen keresztül sms-ben adhatták le további voksaikat. A nézőktől kapott szavazatok alapján kialakult sorrendet a lezáráskor pontszámokká váltották, és ez hozzáadódott a zsűritől kapott pontokhoz. A Nene zenekar mellett az így legtöbb pontot kapó 5 dal került az elődöntőbe. 

A Dal 2020 második válogatójából ezek a produkciók jutottak tovább az elődöntőbe:

1. Nene (Későre jár)

2. Kies (Az egyetlen)

3. Molnár Dániel (Ábránd)

4. Takács Nikolas (Csendbeszéd)

5. Wolf Kati (Próbáld meg)

6. NÁGI (Freedom – Felszállok a gépre)

Az összesített pontok alapján a Mocsok 1 Kölykök (Szerelem) és a Konyha (Még csak szavak) esett ki.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; valamint Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző véleményezi A Dalban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top