Sztárok

Erős Antónia tudja, hol érdemes meghúznia a határokat, és ezért is kedvelik

Nem kellett show-műsorokban szerepelnie ahhoz, hogy az emberek megkedveljék. Erős Antónia

Már 22 éve annak, hogy a szigetvári születésű Erős Antónia köszönti a Híradó nézőit az RTL Klubon, és sokszor emlegette, hogy mielőtt a kereskedelmi csatornához szerződött, az MTV Pécsi Körzeti Stúdiójában dolgozott. Azóta többször is megválasztották a legnépszerűbb női műsorvezetőjének. Talán különös, hiszen nem show-műsorokat vezet, és így is sikerült belopnia magát az emberek szívébe. Lássuk, mire keresnek vele kapcsolatban a legtöbben.

Amire a legtöbben keresnek: Erős Antónia gyerekei

Egy évvel az RTL-es munkája előtt, 1997-ben Erős Antónia férjhez ment Tóth Lászlóhoz. A híradós igyekszik önmagának megtartani a családi élete részleteit, és csak nagyon ritkán beszél házasságáról a nyilvánosság előtt, néhány interjút adott az elmúlt két évtizedben a lapoknak.

Erről a döntéséről így beszélt a Vital magazinnak még 2007-ben: „A magánéletemről keveset beszélek, és a lakásomba nem engedem a kamerákat. Korábban előfordult, de mostanra kialakult, hogy hol vannak a határok. A férjem, anyukám, a nővérem nem szerepelnek a lapokban saját kérésükre, és mivel mindenkinek szíve joga, hogy így döntsön, nem is kérem őket ilyesmire. Úgy gondolom, hogy vannak témák, ügyek, amikről érdemes nyilatkozni, ugyanakkor egy híradósnak objektívnek és hitelesnek kell maradnia, amit az is befolyásolhat, hogy milyen hírek jelennek meg a magánéletéről. Jobb, ha a munkánkkal foglalkoznak az emberek, és nem a családi életünkkel.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#kids#milano#happy#idokidswear#minibrands#idogyermekruhazat#promocio

Antónia Erős (@erosantonia) által megosztott bejegyzés,

Azt azonban 2019-ben a HOT!-nak elárulta, hogy önmagát házasságpártinak tartja, szereti az érzést, hogy nem élettársnak, vagy barátnak nevezi a szerelmét, hanem a férjének. Persze 23 év hosszú idő. Hogy mitől működik a kapcsolatuk, arról így beszélt. „Ha van egy kapcsolatod, fontos, hogy ne csak saját magadra figyelj, oda kell figyelni a másik igényeire is. Talán az is sokat számít, hogy felnőtt fejjel találkoztunk. Szeretjük egymás humorát. Nagyon szeretünk együtt lenni, nemcsak kettesben, hanem négyesben is a gyerekekkel, és még napközben is adódik rá lehetőségünk.”

2009 júliusában aztán megszületettek a házaspár ikrei, Szonja és a Mátyás. Antónia egy évet töltött szülési szabadságon. „Maximálisan a gyerekekre koncentráltam, és a szülési szabadság minden pillanatát kiélveztem, még ha néha nem is volt könnyű a kicsikkel. Az apukájuk viszont mindenben segített, így most már nyugodtan visszamehetek dolgozni, igaz, még nem teljes munkaidőben” – mondta egy évvel a kicsik születése után.  A híradós szépen, fokozatosan tért vissza Szellő István mellé, ilyenkor a gyerekekre az apukájuk vigyázott.

Idővel persze az ikrek egyre nagyobb lettek, ám sok fotót nem láthattunk róluk. Természetesen Erős Antónia borzasztóan büszke rájuk, ezért néha enged a nyomásnak és kivételt tesz. Legutóbb 2019 decemberében a BEST magazinban közösen szerepeltek. Így az is kiderült, hogy Szonja és Matyi nagyon hasonlítanak a híres mamára. „Az ikreim két teljesen más világ… Míg a lányom precíz, kíváncsi, szorgalmas kishangya, a fiam igazi mészlélek, nagy közös játék után imádja magára csukni az ajtót, és órákig dobolni, énekelni.”

Fotó: RTL Magyarország / Sárosi Zoltán

Amire a legtöbben keresnek: Erős Antónia cukorbeteg

Erős Antónia 25 éves kora óta cukorbeteg. A műsorvezető az 1-es típusú cukorbetegségben szenved, ami azt jelenti, hogy a szervezete nem termel elég inzulint, így külsőleg kell pótolnia. Ő alapította az Egy Csepp Figyelem alapítványt is, mely a cukorbetegség korai felismerésére és megelőzésére hívja fel a figyelmet. „2005-ben azért hoztuk létre az alapítványt, hogy a 2-es típusú cukorbetegséget segítsünk megelőzni. Az életmód, a táplálkozás nagyban befolyásolja, így azt meg lehet előzni” – nyilatkozta korábban a Reggeliben. Az évek alatt az alapítvány rengeteg programot, kampányt szervezett.

„…ilyen volt az a program, hogy a cukorbeteg gyerekeket igenis vegyék fel óvodába, mert sok esetben találkoztak rossz tapasztalattal a szülők… nemcsak óvodapedagógusokat, tanárokat is képzünk, amelynek alapja, hogy ne féljünk a cukorbetegségtől. A félelem leküzdése után következik, hogy hogyan kell vércukrot mérni, inzulint beadni satöbbi.”

 

Amire a legtöbben keresnek: Erős Antónia frizurái

Rövidebb, hosszabb, de szinte mindig élénk színben pompázik Erős Antónia frizurája.  Láthattuk már hírt olvasni ötcentis, rövid frizurával, ahogyan nyak alá érő, hosszabb fazonú frizurában is. Aki pedig a szakemberek nevét szeretné tudni, akik a tévés haját változtatják, azoknak javasoljuk, hogy kövessék őt az Instán!

Amire a legtöbben keresnek: Erős Antónia edzései

Erős Antónia formás alakjáról legalább annyi cikket találni a neten, mint amennyit a frizurájáról. Mindez nem véletlen, hiszen a műsorvezető az egészséges életmód híve, melynek része a mozgás is.  Ahogyan nyilatkozta, a férjével együtt jár edzeni hetente többször is. Ám nem rohant szülés után azonnal az edzőterembe, és nem is érti, miért van arra szükség. Ő akkor tért vissza a rendszeres sporthoz, amikor a gyerekei már óvodába jártak.  Antónia izmait a hírműsorban is megnézheted párszor, például akkor, amikor egy riport kapcsán Szellő István felvetette, hogy vívjanak szkander- párbajt. „Úgyis lenyomlak” – kontrázott Antónia.

 

Milyen kár, hogy a Híradóban soha nem láthatjuk például a bemondók lábát. Erre megoldás a műsorvezetők, köztük Antónia közösségi oldala is, ahol végre lábakat is láthatunk.

Antónia egyébként nem diétázik, szereti a finom, magyaros ételeket, de az étkezésben is szigorú rendszert tart. „Mára már az a tudatosság és rendszeresség, amit a cukorbetegség megkívánt tőlem, elemi részemmé vált, és rengeteg mindent köszönhetek neki” – mondta.  Tavaly augusztusban a BEST magazinban azonban rávilágított arra, hogy bár sokak számára fontos az egészséges étkezés, rengetegen egyszerűen nem engedhetik meg maguknak. „Magyarországon a mai környezet nem kedvez annak, hogy egy családanya mindig minden szempontból egészséges kosztot tegyen az asztalra. Sem energia, sem pénz nincsen arra, hogy nap mint nap a boltokat járja, egészséges alternatívákat keresve.”

Amire a legtöbben keresnek: Erős Antónia kora

Erős Antónia 1970. október 2-án született, ebből pedig mindenki kiszámolhatja, hogy kerek születésnapot fog ünnepelni idén ősszel. Azt pedig akkor azonnal szögezzük le, hogy nemcsak olyan világsztárok mondhatják el magukról, hogy néhány évet simán letagadhatnának, mint Jennifer Aniston vagy a Super Bowl félidei show-jában brillírozó Jennifer Lopez, hanem a mi Antóniánk is.  2019 augusztusában egyébként a BEST magazinnak a témát érintően így beszélt: „Nem vagyok tökéletes, de nem is kell annak lennem. Ám erre a gondolatra meg kellett érnem: másként látom a dolgokat 40-50 között, mint egykor, huszonévesen. Akkor még az a legnagyobb problémád, hogy van-e a combodon narancsbőr. Aztán rájössz, hogy ez egyáltalán nem számít.”

Hogy mekkora bulit fog tartani a műsorvezető az ősszel, azt nem tudni, ám a 40. szülinapja kapcsán így fogalmazott a Blikknek: „Nem jellemző rám, hogy születésnapi rendezvényt tartok.” Akkor, vagyis tíz évvel korábban a férje, és a barátai ragaszkodtak az ünnepléshez. 

Erős Antónia 17 évesen egy szigligeti esküvőn (Forrás: Erős Antónia Facebook-oldala)

Amire a legtöbben keresnek: Erős Antónia 2019

Hogy milyen volt Erős Antónia éve? Nos, azt leginkább ő tudná megmondani, ám lássuk, mit tudtunk meg a 2019-es évéről a lapokból:

  • Áprilisban Kubában jártak.
  • Májusban például a cukorbetegség szövődményeire, valamint a megelőzésére hívta fel a figyelmet, valamint arról is beszélt, hogy nem diétázik, „csak” a betegsége miatt szükséges étrendet tartja. „Próbálok változatosan étkezni, és erre igyekszem biztatni a gyerekeimet is. Emellett hetente kétszer-háromszor elmegyek edzőterembe” – mondta a Blikknek.
  • Nyárra Olaszországba terveztek elutazni, azt nem tudjuk, hogy összejött-e, de a Sziget Fesztiválra egészen biztosan kijutott a tévés. Egy fekete topban és egy fehér shortban várta az Ed Sheeran koncertet.
  • Még ebben az évben arról beszélt egy riportban, hogy szerencsésnek érzi magát, hogy a Híradó mellett ő viheti minden reggel iskolába a gyermekeit, és foglalkozni tud az alapítvánnyal is.  De 2019 decemberére is jutott izgalom a műsorvezetőnek és családjának, igaz, idén teljesen más volt a karácsonyuk, mint korábban. „Az eddigi szokás az volt, hogy 23-án éjjel, miután elaludtak, a nővéremékkel feldíszítettük a fenyőt, amit 24-én reggel láttak meg először. Idén azt mondták, »tudjuk, hogy van ez«.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top