Sztárok

Marton Adri: „Jöhet a harmadik gyerek!Titkon nagyon vágyom egy kislányra”

Két gyerek és egy világhírű férj mellett nehéz helyt állni a mindennapokban úgy, hogy még a saját főzőműsorát is tökéletesen menedzseli. Marton Adri mesélt a hétköznapjaikról, arról, hogy kisfiuk külföldre készül tenisziskolába, és nem utolsósorban a harmadik babáról, ami egyre többször téma közöttük Edvin Martonnal.

Nem lehet könnyű megszervezni a hétköznapokat, hogyan telik otthon egy hét?

Gyakorlatilag reggel héttől elindulunk a gyerekekkel otthonról a suliba, és este hét előtt nem jutunk haza. Mindennap van teniszedzésük, most már mindkét fiunk emelt szinten teniszezik, imádják a sportot, ez az életük. Nekem rengeteg a munkám, forgatom az Adri’s kitchen című műsort a TV2-n, ez már az ötödik évad, ami rengeteg szervezést igényel. Hétvégeken van időnk minőségi időt együtt tölteni a családdal, arra viszont kifejezetten ügyelünk Edvinnel, ha ő is otthon van, aznap még a telefont se vegyük a kezünkbe.

Marton család (Fotó: Marton Adri)

A gyerekek két sikeres szülőt látnak. Hogyan hat ez rájuk?

A nagyobbik, most már tizenegy éves Maxi nagyon maximalista. Ő, ha valamit csinál, azt elhivatottan teszi. Már régebben elhatározta, hogy hivatásos teniszező lesz, tudatosan készül arra, hogy nemzetközileg is elismert játékos váljon belőle. Egészségesen étkezik, sok vizet iszik és ő kéri az édesapját, hogy hétvégén is menjenek országon belüli teniszversenyekre, hogy gyakoroljon, rutint szerezzen. A kicsi, Noel is szereti a teniszt. Szerintem neki nem ez lesz a végleges sportja, ez csak egy átmeneti állapot nála. Egy biztos, hogy mindketten kitartóak abban, amit csinálnak, szerintem sokat számít, hogyan neveljük őket.

Szigorúak vagytok?

A tanulásban igen, az az első, ha az megy, akkor nagyon örülünk. Partnerek vagyunk mindenben, ha látjuk, hogy ők is beleadnak apait-anyait a tanulásba. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek megvalósíthassák az álmaikat, hogy soha ne vegyük el a kedvüket attól, hogy megvalósítsák önmagukat. Ha a sportban találták meg azt, amit kerestek, akkor abban kell támogatni őket. Sokat számít szerintem az is, hogy Amerikában kezdték az óvodát, iskolát, és amellett, hogy nagyon jól beszélnek angolul és spanyolul, szabadabban is gondolkodnak. Ott lazábbak az emberek, átvették ők is ezt a mentalitást. Itthon nemzetközi iskolába járnak, angol-spanyol szakon tanulnak, és nagyon jó eredményeik vannak.

Maxi tényleg ennyire rajong a teniszért?

Igen, olyannyira, hogy úgy néz ki, jövőre egy évre elutazik egy külföldi tenisziskolába tanulni. Ott emelt szinten oktatják az angolt és a spanyolt, és napi hat óra tenisz lesz. Mondtuk neki, hogy ha ezt a bentlakásos iskolát választja, akkor kevesebbet látjuk egymást. Ő erre azt válaszolta, „tudjátok, hogy teniszező szeretnék lenni, és ezért megteszek mindent”. Onnantól nem volt kérdés, hogy engedjük-e a suliba vagy sem.

A Marton gyerekek, Maxi és Noel régóta teniszeznek (Fotó: Marton Adri)

Nem gond, ha kimarad az itteni suliból?

Beszámítják neki azt az egy évet, ugyanúgy, mintha itt lenne. Aztán pedig meglátjuk, mit hoz a jövő. Ez nagy lehetőség neki, mi pedig támogatjuk.

Edvin sokat van a fiúkkal, vannak közös apás programok?

Amikor a srácok kicsik voltak, rengeteget utazott, szinte alig volt otthon. De ez volt a megszokott nála, három-négy éve ez megváltozott, amikor én is elkezdtem dolgozni. Edvin lubickol az apaszerepben, hozza-viszi a fiúkat. Hétvégi programokat mondd le csak azért, hogy együtt lehessünk négyesben. A fiús programokat imádják, járnak teniszmeccsekre, és épp a hétvégén készülnek először hármasban síelni. Négy napot lesznek távol, amit már alig várnak.

Bár már tizenhárom éve vagytok együtt, mégis mindig úgy néz rád Edvin, mint a legelején. Mivel fogtad meg ennyire?

Ez tényleg így van, észrevettem, hogy még mindig ugyanúgy lángol közöttünk a szerelem, mint régen. Büszke rám, sokszor kapok el pillanatokat, hogy nézeget és bókol, hogy még mindig milyen csinos vagyok. Soha nem is gondoltunk arra, hogy esetleg mi nem lennénk egy pár. Azt hozzá kell tenni, hogy soha nem is voltunk féltékenyek egymásra. A családunk mindennél fontosabb számunkra, ezt az egységet soha nem kockáztatnánk semmiért.

Milyen típusú férfi Edvin?

Szerencsésnek mondhatom magam, mert ő a legtürelmesebb férj a világon. Ha éppen neki kell lefektetnie a gyerekeket, mert éjfélre érek haza egy forgatásról, soha nem kér számon. Sőt azt mondja, vigyázz magadra, és óvatosan vezess. Soha nem tiltott nekem semmit, sőt, amikor a fejembe vettem, hogy főzőiskolába megyek, azonnal támogatott. Vele nem is lehetne vitatkozni, hihetetlenül higgadt természete van. Persze figyelünk a gyerekek nélkül töltött időre is. Most is készülünk áprilisban tíz napra Balira, hogy randevúzzunk. Ezt mi azért hívjuk így, mert ott tényleg csak egymással foglalkozunk. Minden évben tervezünk hasonló programokat, hétvégéket, amelyek miatt tényleg szerelmesen nézünk még mindig egymásra.

Harmadik gyerekről beszéltetek?

Vicces, de mostanában tényleg téma ez közöttünk. Harmincnégy éves vagyok, és úgy érzem, nem késtem még le semmiről. A napokban álmodtam azt, hogy egy kislánnyal voltam várandós, aztán pedig egy kis göndör fürtös leányzót etettem az etetőszékében. Szerintem ezek jelek voltak, mert titkon nagyon vágyom egy kislányra. Kérdeztem már a fiúkat is erről, azt mondták, jöhet a kistesó, csak ne kelljen pelenkázniuk. És amikor Edvinnel a jövőképünkről beszélünk, nem négyesben, hanem már ötösben látjuk magunkat.

Akkor most még jobban figyelsz majd az egészséges táplálkozásra.

Igen. Ez már régóta az életünk része. Mesélek pár tippet. Étolajat nem használok, helyette kókuszzsírral vagy szőlőmagolajjal főzök. A fehér liszt helyett például rizslisztet használok. Persze van olyan étel, amit nem lehet helyettesíteni, ilyen például egy jó galuska, azt én is mindig fehér liszttel készítem. Kenyeret keveset eszem, és nem vagyok édességpárti sem. Sokkal jobban szeretem a magokat, a mandulát, a kesudiót vagy zöldségeket nyersen. Próbálok egészségesen táplálkozni, de nem csak az alakom miatt. Egyszerűen így érzem magam jól a bőrömben, ha tudom, hogy egészségesen főztem és étkeztem.

Mennyi időt szánsz a szépségápolásra?

Nem eleget. Keveset járok kozmetikushoz. Inkább helyette új receptet próbálgatok. Mostanában otthon rakok fel pakolást este, amikor a gyerekeket fektetem. A ruhatáramat sem frissítem már úgy, mint régen, ma már sokszor berohanok egy üzletbe és egyszerre veszek meg olyan praktikus ruhákat, amelyekben tudom, hogy jól érzem magam. A testedzésre viszont figyelek. Eldöntöttem, hogy 2020-ban napi 30 percet mozgok majd, ez lehet futás, jóga vagy tornázás, bármi, csak rendszeresen mozogjak. Eddig ezt sikeresen teljesítettem.

Marton Adri forgatás közben (Fotó: Marton Adri)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top