Sztárok

Örökké őrzi Cipő utolsó üzenetét a Karthago 70 éves gitárosa

Szigeti Ferenc több éves barátságot ápolt a Republic egykori frontemberével, Bódi Lászlóval.

Máig őrzi barátja utolsó üzeneteit Szigeti Ferenc. A Karthago 70 éves gitárosa akárhányszor mobilt vált, mindig átmenti Cipő utolsó üzenetét, mely így szólt:

Veled tudok beszélgetni, és ez nagy dolog számomra. Üdv! C.

Bódi László nem sokkal azelőtt írta az SMS-t, hogy 2013 februárjában szívrohamot kapott, majd kómába esett, és március 11-én elhunyt. Szigeti Ferenc azóta is bánja, hogy az üzenetváltás után nem hívta fel barátját. 

Szigeti Ferenc a Karthago 2019. április 13-i koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában – MTI/Mohai Balázs

„Sokszor járt felém, és egyszerűen csak becsöngetett. Ilyenkor órákig dumáltunk, elemezgettük egymás szövegeit. Ő mindig azt mondta, az enyémek kissé szájbarágósak, én pedig azzal hecceltem, hogy a sorainak semmi közük egymáshoz” – emlékezett vissza barátjára a Blikknek a gitáros, aki megszállottan kondizik, és sokat tesz azért, hogy jól érezze magát a bőrében.

Szigeti Ferenc tudott barátja betegségéről, de máig nem érti, Cipő miért döntött úgy, ahogy. A Republic frontembere éveken át krónikus szívritmuszavarban szenvedett, 2009-ben műtötték meg koszorúér-betegsége miatt. Megmenthette volna az életét egy szívátültetés, ám erről ő hallani sem akart. Szigeti szerint azért, mert attól félt, hogy másnak a szíve más emberré tenné őt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top