nlc.hu
Sztárok
Visszatérne Magyarországra Hien embercsempészetért elítélt apja

Visszatérne Magyarországra Hien embercsempészetért elítélt apja

Az Egyesült Államokban élő énekesnő apja több éve nem járt Magyarországon. Bízik abban, hogy a bíróság másodfokon felmenti, és visszatérhet az országba.

Mint arról korábban beszámoltunk, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntette miatt első fokon Hien szökésben lévő apja, Nguyen Tuan Anh 5 év, anyja 1 év, féltestvére 2 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott 2018 áprilisában. Az ítélet ellen fellebbeztek, ügyükben pénteken várható másodfokú ítélet. A vádak alapján a férfi és családja hamis papírokkal segítette vietnámi állampolgárok Magyarországra jutását, amivel több mint 3 millió forintot kerestek. Az ügyészség szerint a vállalkozást Nguyen Tuan Anh irányította.

A Blikk megtalálta az énekesnő szökésben lévő édesapját, aki elmondta, hogy bízik a felmentésben, mert állítása szerint a terhére rótt bűncselekményt nem követte el. A Tonyként is ismert férfi feltehetőleg Vietnámban él, évek óta nem járt Magyarországon, pedig szívesen visszatérne.

„Vissza szeretnék térni Magyarországra, bízom a bíróság felmentő vagy az előzetes letartóztatásban töltött idő beszámításával a további szabadságvesztés-büntetést mellőző ítéletében” – jegyezte meg a férfi, aki ellen Magyarországon körözést is kiadtak.

Fotó: Hien Music Official Facebook

Nguyen Thanh Hient a Megasztár 4. szériájából ismerhette meg az ország, de a Sztárban sztár hatodik évadában is szerepelt. A 25 éves énekesnő jelenleg az Egyesült Államokban él. Családtagjaival kapcsolatban sosem szólalt meg, és eddig a tárgyalásokon sem vett rész.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top