Sztárok

Béres Alexandra hangulatos családi képei: „23 év után még mindig szerelmes vagyok a férjembe!”

A fitneszbajnok negyvenhárom évesen úgy érzi, élete most a legkerekebb. Férjével már huszonöt éve házasok, két gyönyörű gyerekük éppen a legjobb korban van, és a munkájában is révbe ért. Béres Alexandra a mindennapjaikról mesélt az nlc.-nek.

Huszonhárom éve vagytok házasok Krisztiánnal, mi a titkotok?

Az első pillanattól kezdve tudtuk, hogy megtaláltuk a másik felünket. Ki merem mondani azt is, hogy szerintem még legalább ugyanennyi év áll előttünk, mint mögöttünk. A szeretet mellett bízunk egymásban és a családunkban. Mivel elég korán házasodtunk, ezért volt időnk közös élményeket szerezni csak kettesben. Rengeteget utaztunk, sok szituációban álltunk egymás mellett, és csak ezután jöttek a gyerekek. Tökéletesen kiegészítjük egymást, Krisztián tele van humorral, szeretettel, egy nagyon olvasott, művelt férfi, akinek mindenről megvan a véleménye. A nyugalom és a ragaszkodás pedig ott van mindkettőnkben. A mai napig imádok vele lenni, szerelmes vagyok a férjembe.

Akkor sokat segít a gyerekek körül is?

Természetesen, most is egy két napos képzésről utazom éppen haza és nemrég kaptam a hírt, hogy a kislányunk sajnos belázasodott. Krisztián pedig apaként és pótanyaként is helytállt míg hazaérek. Ezt nagyon becsülöm benne, mindent megold és mindent profin csinál. Erős kötelék van közte és a lányok között, ő tökéletes édesapa. Amikor a második gyerekünk született, megkérdeztem tőle, hogy nem bánja-e, hogy nem fia lett, azt válaszolta, ő még egy ilyen édes lányra vágyott. Olyan lányos apuka, aki mindent megtesz a gyerekeiért és szeret mindennap részt venni az életükben.

Melyikőtök félti jobban Pannát és Flórát?

Szerintem én. Néha túlzásba is esem, de igyekszem változtatni ezen. Mivel édesapám sebész, gyerekként rengetegszer vitt el a munkahelyére, és láttam vért, akkor nem zavart. Ám amikor a lányaim véreznek, az ájulás kerülget. Nagyon féltem őket minden balesettől. Nehéz elviselni, ha nekik valamijük fáj. És mostanában észrevettem azt is magamon, hogy kerülöm a veszélyes dolgokat. A lányok születése előtt sokkal vagányabb voltam. Most már nem akarok például ejtőernyővel ugrani, ami régebben a vágyam volt, nem vállalok felesleges kockázatot. Ott akarok lenni nekik mindig. Persze próbálom visszafogni magam, mérlegelek, így mindig elhessegetem a rossz gondolatokat, és inkább a jó dolgokra koncentrálok.

Béres Alexandra a lányaival, Pannával és Flórával (Fotó: Béres Alexandra)

Béres Alexandra a lányaival, Pannával és Flórával (Fotó: Béres Alexandra)

Ennyire megváltoztál?

Igen, úgy érzem több és jobb ember lettem a gyerekeim mellett. Sokat fejlődtem, önzetlenebb és türelmesebb lettem. A családi élet csodálatos dolog, egy olyan bázis, ami a legfontosabb számomra. A testvéremékkel is nagyon szoros a kapcsolatunk, a gyerekek is nagyon szeretik egymást. Olyan bástyában élünk, amiben mindig meg lehet kapaszkodni.

Mennyire játszik szerepet a lányaid életében a sport?

Mindketten igazi sportrajongók, egészen kicsi koruk óta ritmikus gimnasztikáznak. A kicsiben, Flórában mutatkozik a tehetség, látom rajta mennyire elszánt, még az is lehet, hogy élsportoló válik belőle. Panna útja nem hiszem, hogy az élsport lesz. Ő nagyon verbális, jobban szeret tanulni, verseket írni. Bármi lehet még belőle, bármerre indulhat. Most tíz éves, most figyeljük merre alakul a kis egyénisége.

Panna és Fanni nagyon jó testvérek és mindketten sportrajongók (Fotó: Béres Alexandra)

Panna és Fanni nagyon jó testvérek, és mindketten sportrajongók (Fotó: Béres Alexandra)

Az óráidon kívül mennyit mozogsz?

A heti óráimon is mindig végigtornázom az összes gyakorlatot, ez nekem is edzés. Viszont kifejezetten egyedül szeretek kocogni, ami kikapcsolja az agyamat. Egy szabály van, egy héten egy pihenőnapot mindig beiktatok.

Mostanában egyre több előadást is tartasz.

Igen. Elkezdtem vállalati egészségfejlesztéssel is foglalkozni. Előadásokat vállalok, és folyamatosan azon vagyok, hogy fejlesszem a programjainkat. Most éppen olyan életmódtervet készítek, amit azok is alkalmazhatnak, akik nem tudják merre induljanak az életmódváltásban. Van egy új programom, az ételkiszállításban ahol személyre szabottabb étrendet is ajánlok azoknak, akik szeretnének változtatni. Van egy tesztünk, amit érdemes kitölteni, ezáltal láthatjuk mi a nekünk ajánlott irány.

Ti hogyan étkeztek?

Régebben Krisztián a zsíros magyaros ételekért rajongott, ezért mindig kétfélét főztem. De aztán idővel megkóstolta az én ebédemet is és rájött, nem is olyan rossz. Ma már ott tartunk, hogy ő is ugyanazt eszi, mint én. Sokkal jobban érzi magát a bőrében és energikusabb is. A cukor, a burgonya, a kenyér ritkán vendég a konyhámban. Édesség nincs otthon. De persze ez nem azt jelenti, hogy a lányok nem ehetnek semmilyen süteményt. Ha elmegyünk valahová kifejezetten kérdezem tőlük, hogy szeretnének-e megkóstolni egy-egy édességet. Persze ők úgy nőttek fel, hogy nyers sárgarépát, karalábét rágcsáltunk a húsleves főzés közben, és egyáltalán nincs hiányérzetük. Nagyon sok zöldséget eszünk, szeretjük a leveseket. Mindig van otthon egy nagy tányér levesünk. Este is képes vagyok nekilátni egy finom étel készítésének. Mert teljesen kikapcsol.

Milyen a mindennapokban Béres Alexandra? Hogyan öltözködsz?

Mostanában a lazább stílust szeretem. A bakancs, a lapos cipő, amiben könnyen szaladgálok. De emellett imádok nőnek öltözni. A magassarkú mindig ad egy tartást, a férjem pedig imádja, ha csinosan lát. Jó érzés a sportos viselet mellett nőnek lenni, így a ruhatáramban vannak szép és elegáns darabok is.

Hogy állsz a szépségápolással?

Nem vagyok a túlzott beavatkozás híve. Az otthoni arcápolás viszont számomra nagyon fontos. Jó minőségű krémeket használok, sokszor rakok fel pakolásokat. És persze néha egy átfogó kozmetikai kezelésre is eljutok, egy masszázs mindig jól ellazít. Sokat utazom egy héten egyik helyről a másikra, néha kell a kényeztetés.

Hogy bírod a sok vezetést?

Érdekes, mert pont ezek azok az időszakok, amikor rendezni tudom a gondolataimat. Ilyenkor kikapcsolom a rádiót, lecsendesítem az elmémet. Ez amolyan „énidő” is, amikor átgondolom a dolgaimat. Jó érzés ilyenkor csendben lenni és tényleg csak magammal találkozni.

Béres Alexandra nem foglalkozik a korával (Fotó: Béres Alexandra)

Béres Alexandra nem foglalkozik a korával (Fotó: Béres Alexandra)

Hogy állsz a koroddal? Mennyire érzed a változást magadon?

Negyvenhárom éves vagyok, és úgy érzem, most kerek az életem. Sokszor a hölgyek nem fogadják el magukat és az éveket. Próbálnak plasztikai beavatkozásokat végeztetni, hogy másnak látszanak. Én próbálok önmagam maradni. El kell fogadni a kort, és kész. Nekem a munkám most érett be igazán, változatos az életem, minden percét nagyon élvezem. A férjemmel boldog vagyok, a gyerekeim pedig éppen olyan korban vannak, amikor imádni valóak. Négyen vagyunk egy teljesség, hálát adok a sorsnak, hogy ezt átélhetem. Ez az érzés pedig remélem, még nagyon sokáig tart majd…

Béres Alexandra 18 éves kora óta szerelmes Krisztiánba, néha nyilvánosan szokott nosztalgiázni: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top