Nagyon valószínű, hogy Greta Thunberg is elkapta a koronavírust

B.Esz. | 2020. Március 24.
A diagnózis bizonytalan, hiszen Svédországban csak sürgős esetekben tesztelnek, de Greta tünetei gyanúsak.

Az elmúlt két hétben otthon voltam. Amikor visszatértem Közép-Európában tett utazásomból, azonnal házi karanténba vonultam (egy kölcsönzött lakásban, távol édesanyámtól és a testvéremtől), miután a koronavírusos esetek száma például Németországban hasonló volt az olaszéhoz” – írja Greta Thunberg az Instagramon.

A diagnózist bizonytalan, hiszen Svédországban csak sürgős esetekben tesztelnek, de Greta tünetei gyanúsak. Getty Images

A fiatal klímaaktivista kb. tíz nappal ezelőtt észlelt néhány tünetet magán, pontosan ugyanabban az időben, amikor apja is, aki vele tartott Brüsszelből Svédországba. „Fáradt voltam, rázott a hideg, fájt a torkom és köhögtem. Apám pontosan ugyanezeket a tüneteket produkálta, csak sokkal intenzívebben, és lázas is volt” – írja.

A diagnózist azért nem lehet pontosan tudni, mert Svédországban csak akkor tesztelnek a vírusra, ha valaki sürgős orvosi kezelésre szorul. Ott mindenkinek azt tanácsolják, ha rosszul érzi magát, inkább maradjon otthoni karanténban.

Ezért nem teszteltek Covid-19-re, de rendkívül valószínű, hogy elkaptam, tekintve a tüneteteket és a körülményeket” – teszi hozzá Greta.

Aktuális híreink a témában

Exit mobile version