Sztárok

5 meglepő tény a Mellékhatás főszereplőjéről, Borbély Alexandráról

Borbély Alexandrát az RTL Magyarország első saját fejlesztésű heti sorozatában, a Mellékhatás egyik főszerepében láthatjuk újra. Mondunk pár érdekességet a színésznőről!

Az RTL Klub képernyőjén április 4-én, szombaton 21 órakor debütál az RTL Magyarország első saját fejlesztésű sorozata, a Mellékhatás. A filmben az egyik főszerepet Borbély Alexandra játssza, akiről most összegyűjtöttünk pár érdekes információt.

1. Borbély Alexandra szlovák állampolgár

Borbély Alexandra gyermekkorát a Szlovákiában található Nagycétényben töltötte. A komáromi Selye János Gimnáziumban érettségizett. Felvételizett a pozsonyi színművészeti egyetemre is, de végül mégis Budapest mellett döntött. Mielőtt felvették volna az egyetemre, egy évet töltött stúdiósként a Nemzeti Színházban, ahova Jordán Tamás hívta. 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Ma is szlovák állampolgár, mivel a szlovák törvények tiltják a kettős állampolgárságot. Ezért nem kaphatta meg a Junior Prima Díjat sem!

2. Még csak 33 éves, de neves díjakat tudhat magáénak

A Katona József Színházhoz 2012-ben szerződött. 2017-ben a European Film Awards legjobb színésznőnek járó díját vehette át a Testről és lélekről című filmben nyújtott alakításáért. 2018-ban megkapta a Jászai Mari-díjat, 2019-ben a Vodafone Egyenlőség Díjat.

3. Borbély Alexandra és párja, Nagy Ervin is a Katona József Színház színésze

A Katona József Színház két színésze Borbély Alexandra és Nagy Ervin évek óta egy párt alkot, már a gyerekvállalás is szóba került köztük. Kapcsolatukat nem a közösségi oldalaikon élik, de tavaly novemberben a színésznő örömmel osztott meg egy elmosódott fotót, aminek üzenete egyértelmű: Nagy Ervin megkérte a kezét. 

4. Először nem is rá osztották a később nemzetközi ismertséget hozó szerepet

Eredetileg nem Máriát játszotta volna a Testről és lélekről című filmben Borbély Alexandra, aminek köszönhetően nemzetközi elismerésben is részesült. Enyedi Ildikó a pszichológusnő szerepére választotta ki, akit végül Tenki Réka alakított.

5. Nem volt hol laknia, Csuja Imre befogadta

Borbély Alexandra és Csuja Imre lánya, Fanni nagyon jó barátnők. Amikor a színésznőnek nem volt hol laknia, nem volt kérdés, hova költözzön. „Alexandrát nagyon kedvelem. Amikor összebarátkoztak Fannival, és kiderült, hogy nem igazán van hol laknia, egymásra néztünk a feleségemmel, és azonnal mondtuk neki, hogy költözzön hozzánk”mesélte korábban Csuja Imre, aki azóta is tartja a kapcsolatot a színésznővel és a szüleivel is.

(Nyitó kép: Borbély Alexandra/Instagram)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top