Sztárok

Csodaszép friss képek a szülinapos dán királynőről, a fiáról és az unokájáról

Április 16-án ünnepli nyolcvanadik születésnapját II. Margit dán királynő. Az ünnepi alkalomból három friss fotót hoztak nyilvánosságra, amelyen nemcsak a királynő, de a trónörökös és annak fia is látható.
II. Margit dán királynő

Csakúgy, mint a briteknél, Dániában is egy idős, aktív királynő ül a trónon. Margit, kolléganőjéhez, Erzsébethez hasonlóan nem született trónörökösnek.  Bár apja legidősebb gyermeke volt, mégsem volt egyértelmű, hogy korona kerül a fejére, mivel akkoriban még érvényben volt az 1850-es dán örökösödési törvény, melynek értelmében Dánia trónját csak férfiak foglalhatták el. Apjának, IX. Frigyesnek azonban három lánygyereke született, így egészen sokáig úgy nézett ki, hogy Margit nagybátyja, Knut örökli majd a koronát. Mivel azonban IX. Frigyes, valamint a családja is egyre népszerűbb lett az emberek körében, ráadásul az Egyesült Királyságban is egy nő, Erzsébet koronahercegnő lett a trónörökös, végül Dániában is elindították az alkotmány módosítását, mely lehetővé tette a dán trón nőági öröklését is, így apja halála után, 1972-ben Margit került a trónra.

Azóta uralkodik a királynő, aki április 16-án ünnepli 80. születésnapját, ám vélhetőleg ez a szülinap, a karantén miatt jóval csendesebb lesz. Margit 27 évesen ment feleségül Henri de Laborde de Monpezat grófhoz, és boldog házasságban éltek egészen 2018-ig, amikor a férfi elhunyt. A frigyből két fiú született, az idősebbik az 51 éves Frigyes, aki egyszer majd anyjától átveszi az uralkodói teendőket. Vele, valamint annak legidősebb gyermekével, Keresztély herceggel álltak most modellt.

II. Margit dán királynő, Frigyes koronaherceg és Keresztély herceg.
Megnézem
Összes kép (3)

Erzsébet királynőhöz hasonlóan, II. Margit sem készül lemondani a trónról fia javára. Jó egészségnek örvend, szabadidejében szívesen fest.

Mi a helyzet a királyi családokban?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top