Sztárok

Tóth Gabi élete legnagyobb traumájáról beszél: „Egy focilabda méretű ciszta robbant szét a petefészkemen”

Tóth Gabi részletesen mesélte el, mi történt vele 18 évesen.

Tóth Gabi csodaként élte meg, hogy teherbe esett, ám arról még sosem mesélt korábban, hogy miért. Az énekesnő 18 évesen már a nyilvánosság előtt élte az életét, a bulvár egyik központi figurája volt. Annak idején egy műtétről írtak, amin Gabi átesett, ezt pedig egy ott dolgozó nővér szivárogtatott ki, azonban a részletekről eddig hallgatott. Most, egy blogbejegyzésben mesélt róla, milyen szörnyűséget kellett átélnie évekkel ezelőtt.

„Kezdem onnan, hogy 2006 tavaszán egy nyugodt éjjelen elmentem pisilni, és ekkor az alhasamban egy iszonyú erős fájdalmat éreztem. Egyre durvábbak lettek ezek a fájások. Szürke lettem, a hasam bedagadt. Hajnali egy óra volt, amikor hívtam a mentőket. Bevittek, biztos vakbél, és egy legyintéssel otthagytak. Köntösben vártam, hogy valaki megvizsgáljon, majd amikor végre felébredt az ügyeletes orvos, rögtön le is kiabálta a fejemet, hogy »miért nem tudtam reggel jönni?«

Mondtam neki, hogy elég jó a fájdalomtűrő képességem, és elhiheti, hogy inkább lennék otthon, de nyilván oka van annak, hogy éjszaka ide jöttem. Megvizsgált, de csak annyit mondott, hogy valami folyadék van a hasamban, menjek át egy másik kórházba. Mentem. Egy drasztikus és fájdalmas vizsgálat után ott sem mondtak semmi kézzelfoghatót, és onnan is elküldtek. Ekkorra odaért Apukám és a kezében kellett vinnie, mert már olyan fájdalmaim voltak, hogy azt kértem, inkább legyen vége az életemnek. Nagy nehezen eljutottunk a harmadik helyre, ahol egy nőgyógyász végre rendesen megvizsgált és közölte, hogy azonnal elaltat, mert látja a folyadékot a hasamban, de nem tudja, mi az, meg kell néznie.

Elaltattak és felgyorsultak az események. Kiderült, hogy 3 liter vérrel a hasüregemben mászkáltam órák óta, amivel egy vérrögnek is sikerült elindulnia a tüdőmbe. Magyarul embóliát kaptam. Egy focilabda méretű ciszta robbant szét a petefészkemen és a benne lévő savó már órák óta marta a szerveimet. Az orvosnak olyan gyorsan kellett cselekedni, hogy az altató hatóidejét sem változtatták meg, így műtét közben felébredtem. Emlékszem, hogy kinyitottam a szemem és elkezdtem Coldplay-t énekelni, aztán azt kiabáltam, hogy valaki csókoljon meg… Ne kérdezzétek, miért pont ezeket tettem, örök rejtély marad, mindenesetre az aneszteziológus adott egy puszit a homlokomra és már nyomta is az arcomra a gázt, amitől azonnal újra beájultam. A műtét végül 4 órásra sikeredett. Közben Anyu is megérkezett, így a szüleim együtt rettegtek értem a folyosón. A műtét felénél kijött egy nővér, és odaadta Anyunak a piercingemet és a többi ékszeremet. El tudjátok képzelni, mit érzett az Anyukám pár másodpercig? Én Anyaként azóta már el… Most is összeszorul a torkom, ha belegondolok. Ott állt az ékszerekkel a kezében, és azt hitte, hogy meghaltam. Összeomlott. Ekkor közölte vele a nővér, hogy nem haltam meg, de ez egy életmentő műtét. Később azt is hallották a szüleim, hogy ez a nővér azt súgja egy másiknak, szerencse, hogy ez az orvos műt, mert különben vélhetően tényleg meghaltam volna…” – írta a blogon Tóth Gabi, aki azt is elárulta, hogy az orvos ezek után rossz híreket közölt.

,,Foszlányokat hallottam elkötésről, kipakolásról, nagymértékben sérült szövetekről és arról, hogy természetes úton nem lehet gyerekem. Ezen a ponton már csak azt érzékeltem, hogy mozog a szája, de a hangok alig jutottak el hozzám. Megszűnt a külvilág és megállt az idő…(…) A fizikai felépülésem sokáig tartott. Talán röhejesen hangzik, de a kórházban az tartotta bennem a lelket, hogy közvetlenül a műtét előtt sikerült megvenni magamnak álmaim netovábbját, egy piros Convers cipőt. A saját fizetésemből spóroltam rá hónapokig, de addig nem sikerült hordanom. Mindennap arra gondoltam, hogy már nem sokat kell várnom, és felvehetem.”

További részleteket ide kattintva olvashatsz!

Olvass még Tóth Gabiról az nlc.-n:

Tóth Gabi (Fotó: Instagram)

Tóth Gabi (Fotó: Instagram)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top