Sztárok

Ezért rúgták ki Földes Esztert a Karinthy Színházból

Földes Eszter azt mondja, egyetlen ember döntése miatt kellett mennie a Karinthy Színházból.

Földes Eszter három hete a Facebook-oldalán írt arról, hogy távoznia kell a Karinthy Színházból, ahol a tavaly elhunyt Karinthy Márton felkérésére töltötte be a művészeti vezetői posztot. Földes most a Klubrádiónak adott interjúban árult el többet a kirúgás részleteiről.

Eszerint Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója szabta feltételül, hogy csak abban az esetben támogatja a Karinthy Színházat, ha Földes távozik a művészeti vezetői pozícióból. Oberfrank azt ajánlotta, hogy közbenjár Fekete Péter kulturális államtitkárnál a Karinthy Színház állami támogatása érdekében, így az új színháztörvény után nehéz helyzetbe kerülő játszóhely sorsa megnyugtatóan elrendeződne.

Földes Eszter színésznő (forrás: smagpictures.com)

Földes Eszter színésznő (forrás: smagpictures.com)

Oberfrank azonban nem bízott Földesben, akinek szerinte nincs kellő vezetői tapasztalata. Helyette Rátóti Zoltánt képzelte el a színház művészeti vezetőjeként. Földes azt nyilatkozta, örül neki, hogy a Karinthy Színház sorsa megoldódni látszik, de úgy érzi, ez az eljárás tisztességtelen Karinthy Márton emlékével szemben, aki pedig halála előtt is kifejezte a bizalmát a színésznő iránt.

Még több hír Földes Eszterről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top