Sztárok

A Neoton Évái: a három énekesnő megbocsátotta a múltat, de egyikük sem felejt

A Neoton Família Évái mind máshogy emlékeznek a régi időkre.

A Neoton Família története kész regény. Tele hatalmas magasságokkal és mélységekkel. A három Éva: Csepregi Éva, Fábián Éva és Pál Éva számos szép emléket és bizony tüskéket is cipel magával a régi időkből. Erről meséltek most mind a hárman a BEST magazinnak.

Pál Éva

„Gyakran emlegetik a Neotonnal kapcsolatban a három Évát, de az igazat megvallva, amikor a legnagyobb sikereket értük el, akkor ketten voltunk: Csepregi Éva és én. Ez persze semmit nem von le Fábián Éva érdemeiből. Hazudnék, ha azt mondanám, nincs bennem a mai napig űr a Neoton miatt. Még ma is küszködök az elismerésért. Nekem a szakmai életemben ez volt az első és tulajdonképpen az utolsó nagy szerelem. És bizony a közös történetünk tele volt magasságokkal és mélységekkel. Megbocsátok, de nem felejtek. Ragaszkodom az igazsághoz. 18 évig nem kaptam előadói jogdíjat. Három éve szerettem volna visszatérni egy nagy Aréna-koncerttel. Úgy képzeltem, a felében Csepregiék lépnek fel, a másik felében én a csapatommal, a végén pedig közösen elénekeljük a legnagyobb slágereinket. Ők hallani sem akartak erről” – mesélte a lapnak Pál Éva.

Fábián Éva

„Nagyon szívesen gondolok a Neoton Famíliára, hiszen alapító tag vagyok. Csak a szépre és a jóra emlékezem, ilyen alkat vagyok. Mindhármunknak ez volt a pályánk kezdete, így végigkíséri az életünket. A mai napig éneklek néhány neotonos dalt a műsoraimban. Nemrég, éppen a zárlat elrendelése előtt értem vissza Kanadából, ahol vendégszerepeltem. Lelkileg persze megérintett, amikor távoznom kellett az együttesből. Nehéz volt utána ott állni egyedül ebben a szakmában. De megtaláltam az utam, hamar kaptam új lehetőségeket. Néhány hónap múlva már színpadon álltam, és helyreállt a megtépázott önbizalmam” – emlékezett vissza a BEST hasábjain Fábián Éva.

Csepregi Éva

„1980-ban a dobosunk és Fábián Éva is távozott, ekkor érkezett Végvári Ádám és Bardóczy Gyula. 1983-ban pedig Pál Évától is megváltunk. Elkezdődtek a változások, és ezek mindig fájdalmas dolgok. Azoknak is, akik mennek, és azoknak is, akik maradnak. Minden zenekar néhányszor átmegy ilyen nehéz helyzeten. Hogy kinek miben volt igaza, azt ennyi év távlatából nehéz értékelni. Sokáig minden rendben volt, de ahogy mélyül a víz az uszodában, úgy dől el, ki hogy tud úszni, mennyire alkalmas a csapatmunkára, ki kivel hogyan tud együtt dolgozni. A Neoton mindig 7-8 ember csapata volt egyszerre, sohasem egy énekesről szólt” – részletezte Csepregi Éva.

Best magazin

Best magazin

Olvass még a Neoton Famíliáról az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top