II. Erzsébet férje, a 99 éves Fülöp herceg a kukásokért, postásokért kampányol

B.E. | 2020. Április 20.
Nyáron lesz 99 éves Fülöp herceg, aki most egy közleményben állt ki mindenki mellett, aki hozzájárul ahhoz, hogy az életünk a karantén alatt is „normálisan” folytatódhat.

Alig néhány napja történt, hogy a Windsor kastélyban tartózkodó II. Erzsébet megható beszédet mondott a televízióban. Szavait egy II. világháborús sláger soraival zárta: We’ll Meet Again (vagyis Újra találkozni fogunk). Elképesztő pozitív fogadtatása volt az uralkodó beszédének, ahogyan annak is, hogy a fiatalabb generáció, vagyis Vilmos és Katalin mennyi netes megbeszéléset tart, míg Erzsébet kedvenc menye, Zsófia ételt oszt az egészségügyi dolgozóknak.

Fülöp herceg és II. Erzsébet már március végétől Windsorban van (Fotó: Polaris / Profimedia)

 II. Erzsébet férje idén fogja ünnepeli a 99. születésnapját. Fülöp herceg már 2017-ben nyugdíjba vonult, nem vesz részt nyilvános eseményeken, egyre többet betegeskedik. A család sziklája, ahogyan unokái hívják, mindig őszinteségéről, kissé nyers stílusáról és egyeseket megbotránkoztató humoráról volt híres. Most, a koronavírus idején pedig szükségét látta, hogy kiadjon egy közleményt. Fülöp ugyanis úgy érzi, kevés szó esik a postásokról és kukásokról, akik szintén kulcsfigurái annak, hogy a járvány idején is „normálisan” élhetjük az életünket.

Edinburgh hercege megköszönte, hogy ezek az emberek biztosítják számunkra, hogy a mindennapi élethez szükséges infrastruktúrák működjenek.  „Azok nevében mondok köszönetet, akik biztonságban otthon maradhatunk” – kezdődik Fülöp közleménye, majd úgy folytatja, hogy el kell ismernünk mindenki munkáját, aki hozzájárul a járvány leküzdéséhez, és megszokott élet biztosításához.  Az idős herceg megköszönte az orvosoknak, a tudósoknak, az élelmiszerüzletek alkalmazottainak, a postai dolgozóknak és a kukásoknak is a fáradhatatlan munkát, amit végeznek.  Szólt az önkéntesekről, ahogyan a tanárokról is.

Időutazás! Ismerd meg Fülöp herceg életét!

Exit mobile version