Sztárok

Szilágyi István özvegye, Jolika romos házát megtöltötték az adományokkal, más segítséget is kap

Nem hagyták magára Szilágyi István özvegyét, sokan próbálnak segíteni Jolika néninek a bajban. Van, aki a banki ügyekben, van, aki a napi megélhetésben támogatja.

Nehéz helyzetben van Szilágyi István özvegye, aki jelenleg is a gyilkosság helyszínén lakik. A színész és felesége, Humenyánszky Jolán nyomorban éltek már évek óta, tévéjük, rádiójuk, nagyobb értéktárgyuk nem volt, bútoraik is alig, néha fűteni sem tudtak télen, a banknál felhalmozott adósságuk pedig 7 millióról 25 millióra ugrott az évek folyamán, amikor a házaspár elúszott a részletfizetéssel. Korábban is sokszor adományból élték túl a napokat, heteket, az egyik támogatójuk Galambos Lajos volt, akit letaglózott Szilágyi halálhíre, és igyekszik segíteni a bajban.

Szilágyi Istvánra emlékeztek, özvegyét, Jolika nénit sokan támogatják

Gyászoló barátok, ismerősök emlékeztek Szilágyi Istvánra hétfő este közös mécses gyújtással, a XVII. kerület Hősök terén. A színész özvegye, Jolika néni végig ott ült, amíg gyűltek a mécsesek (Fotó: ATTILA TRENKA / Attila Trenka / Profimedia)

Nem csak az ismert zenész viseli a szívén Joli néni sorsát. Az özvegyhez hétfőn érkeztek segítők, köztük a Baptista Szeretetszolgálat egyik önkéntese, Baricz Dezső azon szeretne segíteni, hogy aki mindent elkövet, hogy Jolikának ne kelljen a lakhatása miatt aggódnia, és úgy tűnik, erre megvan az esély. A Bors információi szerint Szilágyi Istvánék lakása ma már olyan területen fekszik, ahol sok ingatlanfejlesztés volt és így felemntek a telekárak. Az újság úgy értesült, Szilágyiék ma már gond nélkül ki tudnák fizetni az egykor közös családni háznak épült ingatlan miatt felhalmozott adósságot, sőt Jolikának még maradna is pénze belőle.

“A bank már vinné az ingatlant, amiért sokáig nem tudták fizetni a törlesztőrészleteket. A telek viszont a jelenlegi becslések szerint közel 40 millió forintot ér – a ház szinte semmit –, vagyis ha értékesíteni tudja Jolika, akkor kifizetheti az adósságát. Erről a kerület képviselőjével beszélgettünk. Gyorsan kell cselekedni, nehogy Jolika rosszul jöjjön ki ebből az ügyletből, és fedél nélkül maradjon.”

Itt él Szilágyi István özvegye, nem hagyta el a házukat a gyilkosság után sem: 

Szilágyi István és felesége házában ez a hálószoba
Megnézem
Összes kép (5)

Kedden kora délután egy csomag tartós élelmiszer valamint pénz adomány érkezett Szilágyi István özvegyének, aki meghatódva fogadta a segítséget. Az élelmiszer csomagot egy Facebook-csoport, a Vecsési Majdnem Mindent Is Lehet tagjai juttatták el hozzá. A csoport a válsághelyzetben azzal segít, hogy a szabadidejükben összegyűlnek főzni és az így elkészült ételeket kiszállítják azoknak, akiknek ez jól jön. Vittek már ételt mentősöknek, kórházi dolgozóknak vagy rászorulóknak.

Jolika néni meghatódva fogadta az adományt:

Szilágyi István özvegye, Jolika pénzt is kapott az adományozóktól
Megnézem
Összes kép (5)

Szilágyi István és felesége családi drámájáról korábban is lehetett már hallani: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top