Sztárok

Yvonne Dederick édesanyja nyilvános helyen vetette mélybe magát

Yvonne Dedericket megviselte a tragédia, egyik napról a másikra kellett önállóvá válnia.

Yvonne Dederick azért mesélt élete legszörnyűbb időszakáról az Feleségek luxuskivitelben című műsorban, hogy másokon segíthessen. Eddig csak a közeli barátai és a családja tudta, hogy milyen titkot hordoz magával évek óta: édesanyja 5 évvel ezelőtt lett öngyilkos, nyilvános helyen vetett véget az életének.

View this post on Instagram

Vannak dolgok amiket próbálunk eltemetni . Vannak dolgok amikről fáj beszélni és nem is tennénk ha nem jönne egy pillanat amikor már nem bírjuk és muszáj róla beszélni . És talán akkor jön a lehetősége a megbékélésnek, és elfogadásának . Voltam nehéz helyzetben sokszor fiatalon , kiszolgáltatottan , erőtlenül . De ezek mindig csak erősebbé tettek ezért soha nem bántam meg hogy 15 évesen lettem anyagilag független és megtanultam hogy ne várjam mások gondoskodására . Megtanultam milyen érzés amikor a világ elhagy és neked kell egy saját világot teremteni amibe megengednek tartozni . , csóró Kelet-Európa /Brazil kislányként Amerikában , a siker országában csak egy dolog segített : az szorgalom és intellektuális képesség ami által felfigyeltek rám és kaptam lehetőséget . Nem volt benne mágia és protekció . Amerika elfogadott végül és Amerikai lettem és rám ragadt az optimizmus és cél tudatosság . De életem legfontosabb célja az volt hogy a gyerekeim ezektől megkíméljem és nekik már ne azokat a harcokat kelljen megvívni amit nekem kellett . És nagy részben sikerült . Aztán történt valami amitől nem tudtam őket megvédeni … visszük magunkkal a múltat , őseink traumáját, ami belénk épül mélyen , genetikai szinten . Akkor is ha próbálnák ők megvédeni minket tudatosan de képtelenek , ő magunk nem akarnak meggyógyulni hanem cipelik az átkot . És az az átok csak akkor oldódik fel ha harcolsz tudatosan ! Végül kijött a történet de ez csak kezdet . Mert ezek olyan dolgok amiről többet kellene beszélni nyíltan . Sokan cipeljük a múltat és ez nem lehet ürügy a saját magunk problémáira . Magyarázatot ad de megoldást nekünk kell találni . Aki nézi a műsort az fogja érteni miről beszélek hétfő este után . És remelem utánna lesz rá mód erről sokkal többet beszélnünk együtt hogy sokaknak segítsünk ! #felesegekluxuskivitelben @viasat3.official #anyaknapja

A post shared by Yvonne Dederick (@yvonnedederick) on

,,Édesanyám egész életében hajlamos volt a depresszióra, már kislány koromban is többször beszélt nekem arról, milyen jó lenne meghalni. Művészlélek volt, táncművészként dolgozott. Ahogy idősödött, egyre zárkózottabb lett, rosszabbodott az állapota, már kezdődő demenciától vagy Alzheimer-kórtól tartottam. Próbáltam kérni, hogy keressen magának elfoglaltságokat, tanuljon, utazzon a barátaival. Ő az unokáival szeretett volna lenni, de időközben mind a hárman felnőttek és kevesebb időt töltöttek együtt. Amikor láttam, hogy nagy a baj, elvittem egy szakemberhez. Azt hittem, itt elindulhat a jó úton, de sajnos nem így lett” – árulta el a Borsnak Yvonne Dederick.

,,Amikor a következő ülése lett volna, elment egy nyilvános helyre és a mélybe vetette magát. Sok szakember szerint egy táncművészettel foglalkozó embernél ez az élet tökéletes befejezése. Nem nézhettem meg a hely biztonsági felvételeit, de egy rokonunk igen, és kiderül: anyu készült erre” – emlékezett vissza a luxusfeleség.

Ha Te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Olvass még Yvonne Dederickről az nlc.-n:

Yvonne Dederick és a lánya

Yvonne Dederick és a lánya (Fotó: Instagram)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top