Sztárok

Detox kúra, Jani, a testőr és Kim Kardashian majmolása – Feleségek luxuskivitelben kritika

Szívtáska, helikopterező szingli celeb, NDK-s fürdőruhák. Megnéztem a Feleségek luxuskivitelben új évadának első részét, és a gyógyszer működött! 1 óra 42 percig nem gondoltam a koronavírusra.

Tiszteld a férfit pucér festménnyel, vagy palacsintával

Bevallom, hogy az első évad után ejtettem a másodikat, de most, a nagy maradjunk otthon időszak 40. napján, minden mindegy alapon, ölemben a 495 forintos, luxus, vagyis akciós eperrel, megnéztem a Feleségek luxuskivitelben harmadik évadának premierjét. De vajon tudja-e überelni ez, az első évad ikonikus, „festmény nélkül nincs WC” pillanatait?

Detox kúra, Jani, a testőr és Kim Kardashian majmolása – Feleségek luxuskivitelben kritika

Fotó: Viasat 3

Akik eddig nem követték a luxifelik életét, azoknak egy gyors kisokos: hét főszereplőnk van. A keménymag, vagyis a korábbi szereplők: Köllő Babett, Csősz Bogi, Yvonne Dederick, Vasvári Vivien és Polgár Tünde. Hozzájuk csatlakozott a két új feleség: Noémi és Nikolett (mostantól csak Nini). Mondjuk egy csomó nem is feleség, mert éppen szinglik, de ilyen apróságon nem múlik.

Keményen indítunk: Csősz Bogi pucéran pózol, hogy 2500 eurós festmény készüljön róla, amit ajándékba ad a férjének, mert hát ők nem váltak el, ezt meg kell becsülni. Babett ezt sokkal olcsóbban oldja meg, a boldog házasság, és családi élet záloga ottan a palacsinta. És még pucéran sem kell hozzá pózolni, ugye. Bezzeg kolléganője, Yvonne nem sütött elég palacsintát, azt már a gymben mondja bele a kamerába, hogy ő bizony 25 év után elvált, teszi azt olyan kidolgozott testtel, hogy megszégyenülve tolom el magamtól az akciós epret. Bevallom, én bírom Babettet, belőle olyan természetesen tör elő a színésznő, hogy közben nem érzem a forgatókönyv szagát, a jeleneteket. Ő az, aki a csapatépítő méregtelenítő kúrára, a gyereke nasijaival indul el, mert éhezzen, akinek hat anyja van, és milyen igaza van.

GIF

Megérkezünk késbak Polgár Tündéhez, de a jelenetnek annyira semmi értelme nem volt, hogy mire visszatértem a konyhából a második adag eperrel, már Yvonne-t nézhettem, ahogy a nappaliban jógázik, miközben lánya, Catherine a meztelen jógáról tartott nagyelőadást. És megérkezik, a Fecsóval szakító Vasvári Vivi is, akinek magánéletéről már tényleg mindent tudunk. Meg is kapja új udvarlójától a szigorúan S-es méretű dobozos rózsát, aminek szerintem annyi köze van a romantikához, mint a Trónok harcának a vígjátékhoz. Készül a szelfi, megy is fel az Instára. Tökre romi ez az egész.

Lelki köldökzsinórtól Jani, a testőrig

Jön az első új szereplő, Nini, akinek a divat a mindene. Vett is egy bőrkabátot 2000 euróért, mert a Kim Kardashian is abban jár. Értem… Nini 14 éves kora óta építi az imidzsét, modellkedéssel kezdte, aztán tervező lett, de elvégezte a főiskolát, majd utána a mesterképzést is. Szingli. Mondjuk, feljár a celebrity társkeresőre, de hamar megunja. Nagy gondok ezek, na. Nini amúgy Bogi barinője, fel is kéri a törökbe házasodott celebet, hogy szerepeljen a bikinis-táskás divatbemutatóján.

Második új szereplő Noémi, aki viszont Babett barátnője. Neki „úristen, de gyönyörű” ruhái vannak. Dizájner, galériatulajdonos, online magazin tulajdonos…,de elsősorban édesanya. Fia, Dimitri még az előző házasságából született. Noémi büszke arra, hogy mindent egyedül, vagyis a fiával közösen ért el. Összeköti őket a „lelki köldökzsinór”. Ezt pedig Paulo Coelho sem írhatta volna közhelyesebben. „Én nem beleszülettem a jólétbe, megteremtettem a gazdagságot” – mondja. Noémi párja Gergely, az álomférfi.  

Detox kúra, Jani, a testőr és Kim Kardashian majmolása – Feleségek luxuskivitelben kritika

Fotó: Viasat 3

Na, és itt élesedik ki a konfliktus, mert Noémi retteg attól, hogy Nini lenyúlja az általa megálmodott új táskáját. Ez már megtörtént Noémi szerint, amikor két éve piacra dobta a szívtáskát, és fél évvel később Nini is kiadott egyet. És hát ők korábban barátnők voltak, de Nini nem volt hajlandó ezt megbeszélni. Te is átéled ezt a mélyen meghúzódó, teljesen természetes konfliktust? Ők így heten, elmennek méregtelenítő hétvégére, mert mi lehet még jobb annál, mint összezárni 7, egyébként is frusztrált nőt? Hát az, hogy éheztessék is magukat.  

Elérkezik Nini divatbemutatója, ahol Bogi a főszereplő. Vivi pedig jósként, már hónapokkal a mostanában annyira népszerű párnakihívás előtt magára vett egy olyan ruhát, ami pont olyan, mintha nagyanyám dunyháját kötötte volna a testéhez egy övvel. Befutott az Insta Cylája, vagyis Kajdi Csaba is, aki instruálta a modelleket. És Sanyikát, a kutyát rászabadította a borotvált lábú modellfiúkára. Majd hangosan kimondta a bennünk is bujkáló kérdést: Mégis mi az egység ebben a 10-12 színes táskában?  „Hát, Kalifornia” – jön a válasz. Noémi is befut Nini divatbemutatójára, és kialakul a nagy SZÍVTÁSKA BOTRÁNY 2020! Nini fel is hívja Jani, a testőr figyelmét arra, hogy védelmezze őt a letámadó rajongóktól (és Noémitől). Az angol királynőnek sincsenek ilyen problémái, de tényleg. Mit el kell szenvedniük ezeknek a drága asszonyoknak!

A csapat egyik fele szerint NDK-s fürdőruhaszetteket láttunk, a másik fele szerint pedig Bogi volt a legjobb az egész divatbemutatón. Nekünk már véleményezni sem kell a látottakat. Noémi kérdőre vonta „péklapátkezű” Ninit a szívtáska miatt. „Jani, gyere!” – kiabált a testőre után Nini. Az unalomba fulladó (mű)balhénak Kajdi vetett véget, aki szerint a kapitalista világban annak a márkáját fogják megvenni, akinek jobbak a termékei, de az egész szívtáskáról is megvan a véleménye. Köszönjük az első felnőtt, értelmes mondatot a műsor alatt. Tünde pedig hozzáteszi, hogy mégis minek valakinek testőr Magyarországon, tán a szüzességét félti dizájner Nini?  A show után el is indult a team a Balcsira méregteleníteni. Hol vannak már azok a régi szép idők, amikor arany WC-s luxusszállodára is futotta külföldön? A detox kúra előtt Babett, Vivi, Yvonne és Tünde megálltak halászlét és csülköt enni egy csárdában. Mikor, ha nem most alapon. Mindenki meg is érkezett a Bogi által szervezett méregtelenítésre, kivéve Ninit, mert őt helikopter hozza, és rá várni kell. Ezzel pedig közutálat tárgya  lett az autóval utazó lányok körében.

Az összesen négy részből álló, új Feleségek luxuskivitelben  egyértelműen két roppant fontos konfliktussal foglalkozik: az egyik két üzletasszony közötti feszültség, a másik a szinglik vs. házasok élete. A célnak teljesen megfelel, mert a végére sikerült elfelejtenem minden koronavírusos hírt. Az agyam lekapcsolt, és megdicsértem a saját kis nem luxi életemet, amiben középkategóriás bringa és akciós eper is van.

Sokan felkaphatják a fejüket, hogy miért pont most rukkolt elő a Feleségek luxuskivitelben új évadával a csatorna. Fontos tudni, hogy az epizódokat már hónapokkal a koronavírus-járvány kitörése előtt elkezdték forgatni, de az utolsó rész már a társadalmi felelősségvállalás fontosságára fókuszál majd.

Férfiak és a luxifelik:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top