Sztárok

Köllő Babett: „A felgyülemlett gyűlölettel nem lehet mit kezdeni”

Köllő Babett luxusfeleségként tett szert országos ismertségre, pedig évek óta szerepel színdarabokban. A koronavírus-járvány miatt jövőbeni munkái bizonytalanná váltak, de újra láthatjuk őt a Feleségek luxuskivitelben című műsorban. Babett elárulta nekünk, tart-e az újabb kritikáktól és mivel tölti a mindennapjait az önkéntes karantén idején.

Mit jelent számodra az nlc.hu?

Imádom! Nekem olyan, mint egy család.

Elég pörgős az életed, hogy viseled a járvány miatt elrendelt kijárási korlátozásokat?

Az első két hétben sztrájkoltam, nem öltöztem át a pizsamából és puffogtam, hogy mi lesz a munkáimmal, az életemmel. Nekem pont olyan szakmám van, amit nem lehet home office-ból csinálni. Amikor elkezdődött márciusban ez az egész, akkor a tervek szerint nekem már június első hetéig nem volt szabadnapom. Arra készültem, hogy rengeteget fogok ebben az időszakban dolgozni. Csendesen sztrájkoltam, de azóta picit lenyugodtam, mert mást úgysem tehetek.

Hogyan telnek nálatok a mindennapok?

Gyakorlatilag kialakult egyfajta napi rutin. Vannak online énekóráim, tanulok a lányommal, aki harmadik osztályos, így még szüksége van segítségre. Olyan délután kettő körül fejezzük be a tanulást úgy, hogy kicsit a konyhában is vagyok, mert neki fél egykor ebédelnie kell. Korábban is naponta, két naponta főztem. Azt volt nehéz megtanulnom, hogy milyen három emberre főzni, mert én jóval több főre szoktam, mivel nálunk, ha valaki beesett, az kapott enni.

Köllő Babett a járvány idején sem unatkozik

Fotó: magánarchívum

Mennyire tartod magad problémamegoldó személyiségnek?

Általában annak tartom magam, sőt, én az a típusú nő vagyok, aki nem beszél a barátainak, ha problémája van, hanem miután megoldottam, akkor szoktam összezuhanni és beszélni róla. Ha gondom van, arról ritkán beszélek.

A Feleségek luxuskivitelben című reality-műsorban viszont gyakran kimondjátok, amit gondoltok, még ha vita is kerekedik belőle. Az első évad után pedig kaptatok hideget-meleget.

Nem számítottam rá, hogy ennyi indulatot vált ki az emberekből. A hírnevet minden ember szívesen veszi, megismerik, odajönnek hozzá, de a felgyülemlett gyűlölettel nem lehet mit kezdeni. Korábban nem tapasztaltam hasonlót, általában jól kijövök az emberekkel, a kollégáimmal, egyszerűen meglepett.

Nem bántad meg, hogy elvállaltad a műsort?

Nem, mert sokat kaptam tőle, viszont a családomat féltettem. A személyemet ért támadások egy idő után nem zavartak, de a férjemet féltettem, ezért nem mutatkozunk együtt. Ez egy tudatos döntés volt. Mindenben támogat, de nem akar szerepelni a médiában.

A támadások ellenére a harmadik évadot is vállaltad. Nem félsz az újabb kritikáktól?

Szerintem sokkal kevesebb negatív kritika ér. Körülbelül az első évad után én már Dél-Afrikában voltam, a Celeb vagyok, ments ki innen című realityben, ahol a legnagyobb lúzernek számítottam. Nyolcszor küldtek ki bátorságpróbára, amit a feleségek miatt is kaptam. Viszont, onnan úgy jöttem vissza, hogy rengeteg bocsánatkérő üzenetet kaptam. Megváltozott a megítélésem, rájöttek az emberek, hogy én a legtöbb dologhoz humorral állok hozzá.

Köllő Babett a járvány idején sem unatkozik

Fotó: magánarchívum

Vannak már terveid a műsor utánra? Mihez kezdesz, ha elvonult a koronavírus-járvány?

A jelenlegi helyzetben nagyon nehéz előre tervezni. Rengeteg munkám volt, amivel most nem tudni, hogy mi lesz. Mindenki kivár. Júniusban színházi bemutatóm lenne. Szeretnék nyáron próbálni. De tudom, hogy ez most mindenkinek egy érvágás.

Sokan vállalnak most más munkát, mint ami az eredeti szakmájuk. Mihez kezdenél, ha nem kapnál több színházi szerepet és tévés megkeresést?

Nehéz kérdés, mert sosem csináltam mást. Hároméves korom óta erre készülök, és mindent ennek rendeltem alá. Minden azért történt, ami most vagyok. Nekem nem büdös a munka, én középiskolás koromban is végig dolgoztam, színházban, szoláriumban, pénzt kerestem 15 éves koromtól.

Mégis olvasni olyan kommenteket, hogy te luxusfeleségként csak a pénzt költöd, és a színészkedés csak a hobbid.

Igen, a múltkor egy operettben megnézett a férjem és a kislányom. Amikor jöttek kiféle, hallották, hogy „te, ez az a luxusfeleség… jah, ahhoz képest, hogy csak hobbiból csinálja, tényleg jó”. Gyakorlatilag 15 éves korom óta színészkedem. Vicces, hogy valaki azt gondolja, hogy a Feleségek luxuskivitelben három évvel ezelőtti indulása óta én megtanultam úgy énekelni és játszani, hogy azzal színpadra állhatok.

Vannak szerepálmaid?

Általában szubrettet játszok az operettekben, aki egy vicces, hálás karakter, de nagyon vágyom a keményebb női szerepekre. Akárhányszor megkérdezik tőlem, hogy mi a szerepálmom, mindig azt mondom, hogy Gertrudis a Bánk bánból. Jó lenne kemény, gonosz, torz karaktereket is játszani, ami azért furcsa, mert a magánéletben én szeretek törékeny nő lenni és felnézni a férfira. Otthon kifejezetten szeretem magam elengedni.

Köllő Babett a járvány idején sem unatkozik

Fotó: magánarchívum

Szerinted egy nő attól nőies, ha egy kicsit törékenynek mutatja magát?

Nem, szerintem a kisugárzás teszi őt azzá. Azt gondolom, hogy az igazán nőies nőkben van egyfajta erős szexuális kisugárzás, és ez nem feltétlenül tanulható. Barbra Streisand is szexi kisugárzású, pedig ha ránézel, nem az jut róla eszedbe először, hogy egy szép nő.

Férfiban ki az ideálod? Gondolom a férjed…

Neeem, nem a férjem, nekem a Brad Pitt az első (nevet), ötven év körül tetszett a legjobban. Nálam egy férfi ott kezdődik, hogy úriember, intelligens és nagyon tehetséges valamiben. Én a tehetségbe tudok beleszeretni.  

A férjed is ezzel vett le a lábadról?

Ő egy iszonyúan udvarias, nagyon jó nevelést kapott úriember, amilyennel én előtte soha nem találkoztam. Egy nőnek szerintem fontos, hogy tisztelettel szóljanak hozzá.

Mennyire fontos az életedben a pénz? Szeretsz vásárolni?

Szeretek, de nem szórom a két kézzel a pénzt. Azt gondolom, hogy mindennek van egy normális értéke. Van, amire totál felesleges kiadni többszázezer forintot. Baromságnak érzem, és a válság éppen arra kellene megtanítson mindenkit, ne vegyünk Gucci szájmaszkot, csak azért, hogy villogjunk vele. Vidéken nőttem fel, és a mai napig két lábbal járok a földön.

A leárazásokat szoktad figyelni?

Persze, akkor lehet megvenni a legjobb darabokat. Polgár Tünde barátnőm szoktam azt mondani: „Drágán vásárolni mindenki tud, akinek van pénze, ugyanazt megvenni tizedáron, az már művészet”.

Köllő Babett a járvány idején sem unatkozik

Fotó: Labancz Viktória

Volt, aki tőletek kért segítséget, mert nehéz helyzetbe került?

Folyamatosan kapunk megkereséseket, és remélem, hogy mindenki a lehetőségeinek mérten próbál segíteni másokon. Sajnos, az viszont igaz, hogy annyi embernek nem tudunk segíteni, amennyinek ténylegesen kellene. Nekünk is végesek a kapacitásaink. Több családot támogatunk, nemrégiben a Plüss Kommandónak is adományoztunk, de baráti körben is, amiben tudok, segítek. Az én életemben ez mindig ott volt, sok régi, akár iskolai barátom van, akik a mai napig fontosak.

Jó, hogy ezek a régi barátságok meg tudtak maradni.

Én ilyen vagyok, szeretek kötődni dolgokhoz és nem szívesen váltok. Ha bejön egy fodrász, egy kozmetikus, akkor én azzal szeretek dolgozni. Mindenkivel úgy vagyok, hogy családtag. Milla pótmamája is három hónapos kora óta velünk van. Azt vallom, hogy a szeretettel mindent meg lehet oldani.

Mivel lehet téged megbántani?

Az igazságtalanságot és a hazugságot nagyon nem szeretem. Ezzel a két dologgal nem igazán tudok mit kezdeni. Ezért engedtem el nehezen a kommentelőket az elején. Viszont megtanultan, hogy nehéz magad megvédeni egy kamuprofil igazságtalanságával szemben.

Még több érdekes cikk Köllő Babettről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top