Sztárok

Ha elítélik Hopp Csillát, akkor sem kell börtönbe vonulnia?

Az ügyvéd szerint nem kell börtönbüntetéssel számolnia Csillának.

Tavaly augusztusában Hopp Csilla és L. L. Junior kisfia baleset áldozata lett. Legfeljebb 1,4 másodpercet tölthetett az úttesten a hároméves Dávidka, amikor egy autós elgázolta a 14. kerületben. Az Index tegnap azt írta, hogy a rendőrség nyomozást rendelt el közúti baleset gondatlan okozása vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, amelyben szakértőket rendelt ki. A Bors által megkérdezett ügyvéd szerint, ha elítélik Csillát, akkor sem kell börtönbe vonulnia

,,Kizártnak tartom, hogy letöltendő börtönbüntetést, szabadságvesztést kapjon az édesanya, de a felelősségét, az ügy körülményeinek tükrében, akár meg is állapíthatják – mondta a lapnak a jogász. – Azonban amennyiben a felelősségét az ügyben meg is állapítják, az elkövetési magatartás akkor is gondatlan, ezért többnyire felfüggesztett szabadságvesztést szabnak ki. A balesetben saját gyermekét veszítette el, amelynél nagyobb büntetés nem igazán létezhet. A gyámhatóság, amennyiben a történtek miatt védelembe vételt rendel el, pszichés megsegítést írhat elő, ami azt jelenti, hogy az édesanyát pszichológus segíti annak érdekében, hogy mind fizikálisan, mind mentálisan helyre jöjjön és feldolgozza a feldolgozhatatlant.”

Kapcsolódó cikkek: 

Hopp Csilla

Hopp Csilla (Fotó: Smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top