nlc.hu
Sztárok

Michael Jordan hatalmas adománya

Michael Jordan százmillió dollárt ad a rasszizmus elleni harcra

Michael Jordan teljesen kigyomlálná Amerikából a rasszizmust.

Százmillió dollárt, mintegy 30 milliárd forintot adományoz a következő tíz évben a rasszizmus elleni küzdelemre Michael Jordan. A legendás kosaras olyan szervezeteknek szánja a pénzt, amelyek a társadalmi egyenlőségért, igazságosságért és az oktatási lehetőségek javításáért szállnak síkra.

Michael Jordan százmillió dollárt ad a magánvagyonából a rasszizmus ellen (Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent)

Michael Jordan százmillió dollárt ad a magánvagyonából a rasszizmus ellen (Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent)

Az 57 éves afroamerikai Jordan korábban felháborodással reagált a minneapolisi rendőrök durvaságára, amelynek áldozataként meghalt George Floyd. Úgy fogalmazott, hogy az eset „szomorú, igazán gyötrelmes és egyszerűen dühítő” volt.

Floyd halála masszív tüntetéshullámot váltott ki a rasszizmus, illetve a rendőri túlkapások ellen az Egyesült Államokban.
    
„Számít a feketék élete. Továbbra is azon leszünk, hogy megvédjük és javítsuk az afroamerikaiak életét, míg a mélyen gyökerező rasszizmust (…) országunkban teljesen ki nem gyomláltuk” – áll az észak-amerikai kosárlabda-szövetség (NBA) hatszoros bajnokának közleményében.

Még több George Floydról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top