nlc.hu
Sztárok

Budapestre jön Jack Gleeson

Így él most a Trónok harca Joffrey királya, Jack Gleeson – Meglepi! Hamarosan Budapestre jön!

A gonoszság nagyon távol áll a színésztől, sőt, szöges ellentéte az általa megformált Joffrey-nak. A Trónok harca sztárja nem akar (csak) a színészetből élni.

Néha nehéz külön kezelni a színészt a szerepétől, pláne, ha olyan figuráról beszélünk, mint a pszichopata Joffrey király a Trónok harcában. Meg kell hagyni, a karakter alakító színész, Jack Gleeson remek munkát végzett, nagyon jól hozta a gonoszt. Azonban a színész a való életben szöges ellentéte a szerepének, ami után, 2014-ben elgondolkodott azon, hogy otthagyja a színészetet. Jack visszavonultan élt, növényeket termesztett, színházi szerepeket vállalt el és egyetemen is tartott előadásokat.

Mit lett veled? A Trónok harca Joffrey királya, Jack Gleeson

Mit lett veled? A Trónok harca Joffrey királya, Jack Gleeson (Fotó: Taylor Hill/Getty Images/ Profimédia)

De nemrég kiderült, hogy egy nyolcrészes BBC vígjáték sorozatban (Out of Her Mind) tér majd vissza a már 27 éves színész, ez viszont nem változtat azon, hogy továbbra sem vágyik Hollywoodba, sőt, Londonból Dublinba költözött.

Jack a Trónok harca után filozófiából és teológiából diplomázott és a növénytermesztés mellett sütni is tanult. A tanulmányai mellett arra is jutott ideje, hogy barátaival együtt megalapítsa Dublinban a The Collapsing Horse Theatre Company színitársulatot. A csapat 2012-2019 között nemcsak Írországban, de Londonban, Moszkvában és New Yorkban is fellépett, mielőtt év végén feloszlottak volna.

Jack, akinek az első szerepeinek egyike a Batman: Kezdődik!-ben volt, most pedig a BBC sorozattal tér vissza. Egy interjúban azt nyilatkozta, más a viszonya a színészethez akkor, ha nem szórakozásból csinálja. Az egyetem előtt nyáron forgatott, ezt szerette, de amikor arról van szó, hogy ebből éljen és ez legyen a kenyérkeresete, azt továbbra sem szeretné.

Egy friss hír szerint a novemberre halasztott Budapest Comic Con rendezvényen ő lesz az egyik sztárvendég. Nem ő lesz az egyetlen Trónok harca szereplő, akivel találkozni lehet majd ott. A szervezők szerint érkezik Natalia Tena is.

(Kiemelt kép: Taylor Hill/Getty Images/ Profimédia)

Sztárok, akikről ma már kevesebbet beszélünk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top