nlc.hu
Sztárok

Britney Spears miatt aggódnak

Veszettül aggódnak Britney Spears miatt, elérkeztünk a #FreeBritney-mozgalom legújabb fejezetéhez

Dübörög a Twitteren a #FreeBritney-mozgalom, és ha most azt gondolod, olvastál már erről korábban is, akkor az nem véletlen. Ez most Britney Spears megpróbáltatásainak legújabb fejezete, és a rajongók remélik, hogy az utolsó is egyben.

Elárasztották a Twittert a #FreeBritney bejegyzések, miután arról lehetett hallani, hogy az énekesnőt akarata ellenére kényszerítették egy újabb pszichiátriai kezelésre és nem engedték neki, hogy a 911-es segélyhívót tárcsázza. Britney Spears szabadságáért küzdőket az sem nyugtatta meg, hogy az énekesnő semmit sem tett közzé a közösségi oldalán ezzel kapcsolatban, pedig szerintük már cáfolnia kellett volna, ha mindezek csak álhírek lettek volna. 

A tavaly indult mozgalom újjáéledése robbanásszerű volt, kevesebb mint 24 óra leforgása alatt a legfelkapottabb témák közé került, és a lentihez hasonló tweetek tömkelegét olvashatjuk a közösségi oldalon: 

A történet egészen 2007-ig nyúlik vissza, amikor az énekesnő látványos idegösszeomlása után a bíróság úgy határozott, cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezi a sztárt, mert úgy ítélte meg: az ügyei viteléhez szükséges belátási képessége a pszichés állapota miatt hiányzik.

Britney Spears támogatói a bíróság előtt gyűltek össze, hogy az énekesnő mellé álljanak a tárgyaláson, ahol arról döntöttek, meghosszabbítsák-e a cselekvőképességét kizáró gondnokságot 2019-ben(Fotó: Profimedia)

Britney Spears támogatói a bíróság előtt gyűltek össze, hogy az énekesnő mellé álljanak a tárgyaláson, ahol arról döntöttek, meghosszabbítsák-e a cselekvőképességét kizáró gondnokságot 2019-ben
(Fotó: Profimedia)

Nagyjából 2008 óta Jamie Spears, illetve az általa választott gondnok felügyeli a lánya pénzügyeit, de Britney rajongói szerint a család alaposan visszaél a több mint tíz éve fennálló helyzettel. A mostani #FreeBritney mozgalom lényegében ezzel indokolja az ügy fontosságát, és kitér bizonyos konkrétumokra is:

  • Britney nem vezethet és nem szavazhat
  • A gyerekei felügyeleti jogának mindössze 10 százaléka az övé
  • Az énekesnő telefonhívásait és a közösségi oldalait felügyelik
  • Nem fogadhat magának új ügyvédet
  • Kiadásait felügyelik, nem rendelkezik a pénze felett
  • Britney magánéleti döntéseit erősen korlátozzák

Britney Spears mindezekről nem beszél, amit egyesek bizonyítékként kezelnek, mondván, a családja korlátozza, akik nem engedi szabadon nyilatozni a sztárt. Közben a tavalyihoz hasonló aggodalmakra adnak okot Britney Instagram oldalára felkerülő videók, amelyekhez rendszeresen érkeznek a hozzászólások, hogy Britney valóban nincs még jól. A kérdés viszont ott lebeg: 

Britney Spears valóban segítségre szorul, vagy csak ezt akarja elhitetni a családja, ahogy a #FreeBritney-mozgalom résztvevői állítják? 

Sokan remélik, hogy a nyilvánosság ereje segít az énekesnő helyzetén és végre visszakapja az irányítást az élete felett.

Ragyogó formában van Britney Spears: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top